Beste skolevalg noensinne for Venstre!

Venstre har gjort sitt beste skolevalg i Bærum noensinne, og fikk stemmene til 10% av elevene som går på videregående skole i kommunen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Med et valgresultat på 10% gjør Venstre det beste skolevalget i Bærum siden Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste begynte å samle inn statistikk fra skolevalg i 1989. Fremgangen siden 2007 er på 3,4%, da fikk Venstre 6,6%.

Audun Vindøy

Audun Vindøy

Det beste resultatet oppnådde Audun Vindøy på Valler Skole med 16,2%. Det er ikke i nærheten av Abid Rajas rekordresultat på 32,7% på Asker Skole, men Vindøy er allikevel strålende fornøyd med sitt beste resultat i et skolevalg han har deltatt i.

Hvor mye kan en så lese ut av resultatene i skolevalgene? En kan ikke forvente at valgresultatet vil være likt som skolevalgene, men skolevalgene har vist seg å fange opp trender i valgkampen slik at de partiene som gjør det bra i skolevalg ofte også gjør det bra ved det avgjørende valget.

Paul Chaffey skriver en artikkel om skolevalgene på sin blogg, som du kan lese her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**