Feil om barnevern

Jeg takker Adresseavisen for at de kjører barnevernsbarnas sak. Det
fortjener disse barna også mellom valgkampene. Men rett skal være rett.
Påstanden om at alle partiene har tidd stille om dette er feil, og vi
begynner å bli lei av at man skjærer alle “politikeran” over èn kam.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Jon Gunnes

Foto: Frode Fjeldstad

Adressas førstesideoppslag bygger på lite informerte kommentarer inni avisen. Kristelig Folkeparti og Venstre har ved flere anledninger i valgkampen tatt opp situasjonen for barnevernet. Vi kan dokumentere det i enkeltoppslag på redaksjonell plass og i leserinnlegg. Og vi har også tatt opp saken i fora hvor Adressa eller andre ikke har referert. Dette får vi stadig positive tilbakemeldinger på fra de som jobber i barnevernet.

Vi har vist til at kutt i barnevernsbevilgningene, tross økte behov, rammer barn som fra før av lider, fattigdomsplanen undergraves, og kuttene fører også til at det rødgrønne flertall er ansvarlig for flere permanente lovbrudd. Underbevilgningene bidrar også til en knapphet som betyr økt press på dem som skal vurdere oppfølgingstiltak. Slikt gjør Trondheim mindre solidarisk.

Men minst like viktig som å ta opp saksområdet i valgkampen, er at vi har foreslått styrking av budsjettene og diskutert dette mellom valgkampene. Og der har våre partier seks år på rad, inkludert årets budsjett, foreslått og blitt nedstemt på økte ressurser til barnevernet.

Nasjonalt har vi også fulgt opp, for heller ikke der prioriteres barnevernet. Vi vil ha større ressurser, rett til sykepenger og tjenestepensjon for fosterforeldre og justere opp satsene for fosterforeldre.

Jon Gunnes, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**