Nok en personfokusert valgkampdekning er over

– men nå skal det stemmes over hvilket parti som har den riktigste politikken, ikke hvilken statsministerkandidat som klarer å rakke ned på andre på den mest veltalende måten. Tenk over partienes ideologi og prinsipper, og stem VENSTRE!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Erik Ringnes Hedmark Venstre

Foto: Privat

TV-kanaler og løssalgspresse har igjen klart å dreie fokus i valgkampen over til en personfokusert sirkusforestilling mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen, og senere Erna Solberg. Og hovedspørsmålet har vært: Hvem vil du, eller vil du ikke danne regjering sammen med? Ikke et ord om ideologi eller politiske prinsipper. Vi håper likevel velgerne klarer å se litt forbi personfokuseringen og ta stilling ut fra hva de mener om politikken. Mange er opptatt av taktisk stemmegiving – er det noen vits i å gi sin stemme til småpartier som Venstre? Selvsagt er det det. Valget er avgjørende for å vise hvordan vi vil at landet skal styres. Hvis man er enig med Venstre må man stemme på Venstre. Man må ikke stemme på det nest beste når man faktisk står fritt til å stemme på det beste! De rødgrønne bruker de siste dagene i valgkampen til å dele ut drops og sukkertøy fra sitt statsbudsjettforslag med 1000 milliarder kroner i sekken. Millioner og milliarder strøs over festivaler og kommuner som om dette var de rødgrønnes penger! Dette er statens penger som også andre regjeringer kunne dele ut like mye fra. Og med hvilken arroganse deler de ut pengene! Som om deres statsbudsjett er vedtatt i Stortinget allerede. Vi er ikke i tvil om at en regjering med Venstre i posisjon kan fordele statens penger på en enda bedre måte enn de rødgrønne. Og vi tror på en endring etter valget, en endring til det bedre for miljø, skole, småbedrifter og på de andre områdene som Venstre har utformet en bedre politikk for. Men det betinger at de som innerst inne synes Venstre har en riktig politikk ikke roter seg bort i såkalt taktisk stemmegiving. Godt valg. Stem Venstre!

Stem Venstre!

Foto: Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**