Venstre vil ha flere lærere

Moss Venstre er villig til å inngå budsjettforlik dersom flertallspartiene viser at de vil prioritere flere lærere i Mossskolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Skolestart, barn

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

I bystyret 28. september tok Venstre opp spørsmålet om hvordan vi kan øke antall lærere i Mosseskolen. Flere lærere er et mål bystyret har satt seg, men å nå målet i ett jafs koster ca 12 millioner kroner. Det har vi forståelig nok ikke tatt oss råd til så langt i en presset økonomisk situasjon. Svaret fra ordføreren var da også kort fortalt, at dette er en budsjettsak som må følges opp.

Venstre fikk tilslutning til at saken ble sendt over til skoleutvalget (SOK). Dersom Venstre får det som vi vil, bør SOK lage en plan for hvordan målet skal nås. I bystyret ble Venstre utfordret på hvordan vi mener det skal la seg gjøre. Jeg skal prøve å forklare på en enkel måte.

Budsjettarbeidet i partiene bærer hvert år preg av hva vi ikke har råd til, og hvor vi eventuelt skal kutte i tilbudet. Venstre ønsker å snu den tanken til hva vi ønsker å satse på. Etter hvert har flere og flere partier tatt til orde for det Venstre har påpekt i mange år; Vi må snakke mer om innholdet i skolen. Det er her SOK også kan starte.

Politikk dreier seg om å prioritere. Venstres fromme ønske er å lage en opptrappingsplan som vi forplikter oss til å følge. Så lenge vi ikke prioriterer flere lærere foran andre tiltak i skolen vil aldri målet nås. Planen kan være så enkel som å forplikte seg til å øke med en eller to lærere i året eller en ekstra million i året i skolebudsjettet. Det betyr at vi må prioritere dette foran andre tiltak som vi lar fortsette år etter år.

Dersom vi ikke gjør denne prioriteringen vil vi aldri nå målet om økt lærertetthet. Det er med andre ord behov for å prioritere annerledes. Venstre er rede til å gjøre det. Vi utfordrer SOK til å gjøre et seriøst forsøk. Da vil Venstre forplikte seg til å prøve å inngå et budsjettforlik hvor dette er med.

Sindre Westerlund Mork (V)
Gruppeleder i Moss bystyre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**