Det var vi som unnfanget Fair- trade-babyen

Moss Venstre gleder seg over at Moss snart er etablert som Fair Trade-kommune. Dette har vi lenge vært aktive for å oppnå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Berit Caroline Haaland

Foto: Privat

Det er alltid hyggelig å se en baby vokse og utvikle seg. Som regel får man følge med på nært hold. Noen ganger blir babyen plassert i fosterhjem, da får man også følge med. Det hender at man tror man plasserer nurket i et fosterhjem, men så oppdager man at det faktisk var en adopsjon man undertegnet.

Det siste er virkeligheten for Moss Venstre når det gjelder Fair Trade.

Babyen ble unnfanget da en ung venstremann satt i Oslo og surfet på nettet en dag og fant Fair Trade/Havelaar Norge. Han sendte linken til en venstredame i Moss, som fikk styret i Moss Venstre med på å markere FN-dagen i 2006. Unge og voksne Venstre startet en underskriftkampanje. Publikum ble servert kaker bakt med Fairtrade-ingredienser, Fairtrade kaffe, -juice og -bananer. Tanken ble godt mottatt, og Venstre fikk underskrifter.

Et drøyt år senere tok Venstre initiativ overfor bystyret og flertallet var enige med oss.
Det er litt trist å måtte følge med babyen fra sidelinjen, som for eksempel via oppslag i avisen, men det er veldig hyggelig å få bekreftet at lille Venstre, som det eldste partiet i landet, fortsatt finner gode frø som spirer lett! Vi tar gjerne imot innbydelse til et bursdagsselskap en gang i blant.

Les mer om Fair Trade-kommunen Moss på nettsidene til Moss Avis.

Caroline Haaland
Leder i Moss Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**