Dobbeltsporet åpner mandag!

På tross av feil, skandaler og forsinkelse, gleder Sandnes Venstre seg til åpningen av det nye dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger, som Venstre sist i regjering sørget for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Allerede i 2005 uttalte Venstre-politikerne Helge Solum Larsen og Gunnar Kvassheim (tidligere statssekretær) til Stavanger Aftenblad: – Det er snakk om en togforbindelse med avgang hvert 15. minutt. Du trenger ikke å se på ruta når du skal toget, du går bort til stasjonen og så er det et tog der.

Det var den forrige regjeringen og den tidligere samferdselsministeren Torild Skogsholm fra Venstre som sikret at dobbeltsporet ble en realitet. Den forrige regjeringen sikret 150 millioner i startkapital og la frem en investering på tilsammen 1,2 milliarder. 250 til 300 millioner ble også bevilget til vedlikehold av jernbanenettet.

Vidar Grundetjern

Foto: Vidar Grundetjern

– Vi gleder oss til at Norges beste tilbud på lokalstrekninger åpner, dette er en investering for fremtiden og et viktig tiltak mot klimaproblemene, uttaler leder i Sandnes Venstre, Vidar Grundetjern.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**