Rådmannen feilinformerer om eiendomsskatt

-Alt som står i kommunens vedtatte økonomiplan om retaksering av eiendommer i forbindelse med økt eiendomsskatt er feil, sier Venstres Karl Meinert Buchholdt. Han tar opp saken i et spørsmål til ordføreren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Kommunens planlagte økning av eiendomsskatten kan være lovstridig. Loven krever nemlig befaring før boligverdien kan fastsettes, men det håper kommunen å unngå. -Rådmannen har oppgitt at 2 kvartal er fristen for å skrive ut nye takster i forbindelse med eiendomsskatten, men fristen er 1. mars, sier Buchholdt.

Buchholdt tar også opp andre forhold i spørsmålet til ordføreren, blant annet besiktigelse av eiendommer og forholdet til matrikkelen. Venstre var blant partiene som stemte mot retaksering av eiendommer da kommunestyret behandlet saken i oktober. Nå forventer Buchholdt at ordføreren rydder opp.

-Dersom flertallet i kommunestyrer ønsker å retaksere eiendommer får de sørge for at det blir gjort på en lovlig og skikkelig måte, sier Karl Meinert Buchholdt i Levanger Venstre.

Les spørsmålet til ordføreren her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**