Enighet om Sandnes-budsjett

Flertallspartiene, hvor Venstre er med, har lagt frem sitt budsjettforslag.
Det blir ikke kutt i lærerstillinger, bibliotekfilial på Høle eller dramatiske kutt i eldreomsorgen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Dette er et budsjett vi kan se oss godt fornøyde med hensyn til den økonomiske situasjonen kommunen er i, sier Tove Frantzen, gruppeleder i Sandnes Venstre.

Tove Frantzen på talerstolen

Foto: Alexander Sjursæther

Hun er også glad for at man kunne finne enighet i å kutte vekk kuttene på lærerstillingene.
Frantzen, som selv er lærer, mener skolene trenger et realt løft, ikke mer kutt.

– På sikt må vi jobbe for at Sandnes-skolen blir en av Norges beste, ved å fokusere på læreren og videre kompetanseutvikling av lærernes ferdigheter. Slik som Venstre har fått til i Oslo med et kompetanseår, vi trenger flere og bedre lærere, ikke mer bananer, forteller en ivrig Frantzen.

Også Knut O. Eldhuset, som var med i forhandlingene, er glad for at man klarte å spare skolen i stor grad på det stramme budsjettet:

Knut O. Eldhuset

Foto: Vidar Grundetjern

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi unngår kraftige nedskjæringer i skolen. Det er også viktig at vi beholder fagtrinn i barnehagene, sier Eldhuset.

Tove Frantzen

Foto: Vidar Grundetjern

– Ventelistene ved Kulturskolen er også enorme, her savner vi et nasjonalt løft fra regjeringen, som har lovet å satse på landets kulturskoler, men som aldri har tilgodegjort Sandnes. Frantzen raser over hvordan regjeringen skryter av å ha redusert ventelistene ved landets kulturskoler drastisk, hun er skeptisk til om hvorvidt regjeringspartiene har sett situasjonen i Sandnes. Frantzen forteller videre at Kulturskolen i Sandnes nå vil få rundt 7 millioner i økte midler de neste fire årene. – Dette vil hjelpe på ventelistene, som er det største problemet med Kulturskolen, avslutter hun.

Du kan få vite mer om budsjettet ved å lese det her, eller kontakte Tove Frantzen på mail.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**