– Vi må løfte Barbu-debatten inn i et større perspektiv. Vi ønsker å tenke helhet

– Vi må løfte Barbu-debatten inn i et større perspektiv. Vi ønsker å tenke helhet.
Det sier Helene Falch Fladmark i Arendal Venstre som sammen med Cathrine Hall og Elin Lunde inviterer til å pent debattmøte på Sjøpuben i kveld kl 1900.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Barbu med Barbu kirke

Foto: Jan Kløvstad

Ønsker park og bolig

(Fra dagens Agderposten)

– Vi er uenig i at en grønn byutvikling er ensbetydende med å legge Barbu brakk. Det går an å kombinere park og utbygging, men man må tahensyn til byens identitet. Vi stiller derfor spørsmål ved forslagene som er kommet for de tar ikke dette hensynet, sier Fladmark og legger til:

– Arendal har satt seg store mål om å møteklimautfordringen, men debattene om byens utvikling handler ofte omenkeltsaker der grønt står mot utbygging. Vi ønsker at debattene skal henge sammen.

– Se sammenheng

På Agderpostensfotomontasje ( se dagens Agderposten) ser man de mye omdiskuterte forslagene til utbygging i Barbu. Forslagene til venstre er hentet fra november i fjor, mens de til høyre er forslaget som kom nøyaktig et år senere.

Den største forskjellen ligger i at Barbu brygge eiendom AS nå vil bygge kun på egen tomt, samt at kommunen har kontroll over strandlinjen.Kommunen eier omr å det til venstre.

Fladmark presiserer at de som bor i Barbu har et legitimt ønske om park.

– Men for å sikre at Arendal blir en attraktiv by, må vi ha et sentrum som fungerer og da er det viktig med utvikling også nær sentrum. Det er også miljøvennlig med boliger der fordi man ikke trenger å kjøre til sentrum, for eksempel.

Spørsmål trioen håper å få noen svar på, er: « Hvordan skape liv i byen og samtidig utvikle bedre felles friområder? Hvordan utvikle sjøkanten og samtidig legge til rette for attraktive boliger og næringsarealer? Hvordan ta vare på byens historiske karakter og samtidig åpne for god arkitektur som gjenspeiler vår tid? »

Paneldebatt

Disse kommer: Ola Elvestuen – nestleder i Venstre og mangeårig leder av Oslobyutviklingskomité, landskapsarkitekt Kari Huvestad, industridesignerog arkitekt Geir Olav Kuvaas, geograf Øyvind Hugsted som ser på en undersøkelse av handelsvaner i Arendal og kommunalsjef Geir Skj æveland.

Det blir også paneldebatt med leder i ArendalHandelsstands Forening, Roar Gundersen, Anne Solsvik (V), Robert Cornels Nordli (Ap), Nils Goderstad (SV) og Annette Saxe som er sivilarkitekt hos Arkitektkontoret Kjell Jensen.

Journalist og kommentator i Agderposten, Karen Kristine Blågestad, skal lede debatten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**