Togtull fra Arbeiderbartiets Øye og Kolstad

Arbeiderpartiets Signe Øye og Helge Kolstad går ut i Smaalenene og sier at vi bare skal glemme en togforbindelse mellom Indre Østfold og Fredrikstad. Jeg forstår rett og slett ikke dette utspillet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Les utspillet her.

Nesten all satsing på bil og kollektivtrafikk gjøres mellom de forskjellige delene av fylket og Oslo. Det er ingen satsing på tverrforbindelser internt i fylket. Dette medfører at fylket vårt blir mer og mer splittet.

Rakkestad Stasjon

Foto: Jan Tore Gjøby

Det er min klare mening at dårlig utbygd samferdsel internt i fylket svekker Østfold. I sitt utspill mener AP duoen at det må satses på buss for pendling på tvers i fylket. Dette viser hvor lite gjennomtenkt hele uttalelsen er. Veinettet i Nedre Glommen er sprengt og det er nesten ikke kollektivfelt eller plass til å bygge noen. Det er ikke plass til buss i rushperiodene når de trengs.

Jeg har selv forsøkt å pendle mellom Rakkestad og Fredrikstad, men måtte gi opp etter noen måneder. Det var rett og slett for belastende. Med tog kan man raskt og enkelt komme rett inn i Fredrikstad sentrum. Trygt, enkelt og komfortabelt pendling og ikke minst miljøvennlig.

Når vi skal tenke samferdsel er det viktig å tenke fremover. Lage løsninger for morgendagens samfunn. Vi kan ikke stå fast i gårsdagens tankegang. Tog er fremtidsrettet! Da er det skremmende at fylkestings- og Stortingspolitikere i Østfold kommer med utspill som trenerer utviklingen av fylket vårt. Skal vi leve av å eksportere arbeidskraft og kompetanse til Oslo eller skal vi utvikle Østfold?

Som argumentasjon for sin ønske om å ikke satse på tverrforbindelse med tog sier Arbeierpartiduoen at dette vil svekke satsingen på tog mellom Indre Østfold og Oslo. Det mener jeg er feil. Det går ann å ha to tanker i hodet på en gang. Det står på vilje til gjennomføring.

Skinnegangen ligger der i dag. Vi kan ta i bruk det vi har i dag og etter hvert som Østre Linje rustes opp så kan det gjøres på hele linjen. Det er i første rekke signalanlegget som trenger opprustning, og det vil ikke være problematisk å gjøre på hele linjen fra Ski til Sarpsborg når det gjøres. Det står mer på vilje enn på evne.

Håper vi kan stå sammen og kjempe mot de kreftene som av en eller annen grunn vil hemme utviklingen av gode og fremtidsrettet togforbindelser internt i Østfold og dermed kjemper i mot utviklingen av Østfold.

Jan Tore Gjøby
Leder Rakkestad Venstre

Bli med i Facebook gruppen Vi som vil ha tog til Fredrikstad over østre linje

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**