Politisk uttalelse

Politisk uttalelse fra årsmøte i Hamar Venstre 19.01.2010

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Hamar Venstre krever at Jernbaneverket og ROM Eiendom (NSB-eiet) utreder og klargjør at den fremtidige dobbeltsporede jernbanetrasé fra Hamar og videre nordover blir lagt utenom Hamar sitt nåværende sentrum og dermed vekk fra strandsonen.
Videre krever Hamar Venstre at de nevnte aktører, i et nært samarbeid med Hamar kommunes administrasjon og planavdelinger, snarlig starter en slik planprosess slik at utbyggingen av boområdet Espern ved Mjøskanten ikke skal forsinkes ytterligere ved å båndlegge inntil åtte spor inn til nåværende Hamar stasjon. Espern utbyggingen må ta til så snart som mulig.
Hamar Venstre forventer og krever samtidig at den (allerede under planlegging) nye “knutepunktterminalen” for all kollektivtransport i og ved Hamar blir planlagt forflyttet noen få hundre meter lenger øst enn dagens skysstasjon og blir lagt til området nær Vikingskipet/Hamjern.

Hamar Venstre forventer forøvrig at den sittende regjering sørger for at det besluttes bygget ny dobbeltsporet trasé sydfra inn mot Hamar, som blir driftsoperativt senest år 2019 og øker bevilgningene til dette formålet utover de rammer som allerede er knesatt og er kjente.

Styret i Hamar Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**