Møte for oljemenigheta

Arne Ivar Mikalsen (V) mener det er snodig at en oljeforkjemper sponser torsdagens temadag i Hadsel kommunestyre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Hadsel kommune har søkt om, og fått, penger fra organisasjonen LoVe Petro for å betale for reisa til noen av innlederne på møtet. I alt 9000 kroner har kommunen fått av organisasjonen, som jobber for at det skal bli oljeutvinning utenfor Vesterålen og Lofoten. De to temaene for temadagen er oljeutvinning utenfor de to regionene, pluss høyere utdanning.

Menighetsmøte.

Miljø, olje

Foto: Luth

– Det er merkelig at en organisasjon med en så klar agenda som LoVe Petro skal sponse et møte i et offentlig organ. Dette blir som om at et firma som driver med pelsdyroppdrett skulle gitt penger til et møte om pelsdyr, sier Mikalsen, som er Venstres eneste representant i kommunestyret.

På talelista er det ingen motstandere av oljeutvinning. Også det reagerer Mikalsen på.
– Det ligner litt på et menighetsmøte, der innhold og konklusjon er gitt på forhånd, sier han.

Framtida.
Under innlegget fra LoVe Petro skal Ørjan Robertsen, som er leder for organisasjonen og sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet, gi et bilde på hvordan Vesterålen og Lofoten vil se ut med og uten oljeaktivitet.

– Man kan vel si at det er noe spesielt at nettopp de skal fortelle oss dette. Man trenger ikke akkurat å være synsk for å skjønne hva som blir konklusjonen av et slikt foredrag. Det er viktig å få informasjon fra flere synsvinkler, men det gjør vi ikke her, sier Mikalsen.

Mot Oljeutvinning
Han understreker at han ikke har noe imot eventuelle ringvirkninger av oljevirksomhet utenfor vårt område.

– Jeg er som Venstre-politiker og miljøengasjert imot at det skal være oljeutvinning i havområdene utenfor Vesterålen og Lofoten, så det er mitt utgangspunkt. Men skulle det likevel bli oljeutvinning er det selvsagt bra om vi får nytte av det lokalt. Det er også bra at NorLense skal ha foredrag på møtet. De bør uansett få mer enn nok å gjøre i årene fremover. Jeg ønsker dem all mulig lykke videre, sier Mikalsen.

God underholdning
Mikalsen gleder seg til å delta på møtet.
– Jeg kommer til å delta, det blir sikkert god underholdning. Forøvrig er jo deler av programmet også med flotte innlegg om høyere utdanning i Vesterålen på bakgrunn av Nordlandsutredningen. Det er for meg veldig spennende. Jon Bingen som skal snakke om Vesterålen og Hadsel sin plass og mulighet i Nordområdene. Han har jeg hørt flere ganger før, og han vet jeg kan mye. Så temadagen blir nok bra den.

Under oljedelen av konferansen blir det innlegg fra LoVe Petro-leder Ørjan Robertsen, daglig leder i NorLense Terje Olav Andersen og Jon Bingen.

Kilde: Vesterålens avis 16.02.2010

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**