Ny fylkesleder fra Sandnes

Alexander Sjursæther ble i helgen valgt til fylkesleder for Rogaland Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Pressemelding:

Alexander Sjursæther på talerstolen under Venstres Landsstyremøte i Oslo 6. mars 2010.

Foto: Daniel Rugaas

Alexander Sjursæther (19) ble i helgen valgt som ny leder i Rogaland Unge Venstre. Den nyvalgte lederen er fra Sandnes og går siste året på Akademiet videregående.

— Jeg gleder meg masse til å få være med å spre liberale ideer, og til å få ta en større del i Norges liberale ungdomsparti, sier den nybakte lederen.

Sjursæther har vært aktiv i Unge Venstre siden slutten av ungdomsskolen. Tidligere har han også vært lokallagsleder i Sandnes Unge Venstre. Han ser nå fram til å ta fatt på nye utfordringer og nye arbeidsoppgaver.

— Jeg er veldig ydmyk over denne støtteerklæringen fra organisasjonen. Nå gjør jeg meg klar for mye politisk arbeid i året som kommer, sier Sjursæther.

Sjursæther har et spesielt engasjement for personvernet. Han har tidligere blant annet kjempet mot kameraovervåkning i sandnesskolene.

— Det blir stadig mer overvåkning og kontroll av enkeltmenneskers liv. Det er helt nødvendig med en veldig kritisk tilnærming til all overvåkning, sier Sjursæther.

— Det er en grunnleggende menneskerett å ha et privatliv. Vi må kunne bevege oss uten til stadighet å være under overvåkning og kontroll, sier Sjursæther.

Det neste halvåret vil Sjursæther jobbet hardt imot datalagringsdirektivet. Framtiden til direktivet skal avgjøres til høsten og det er en av de største truslene personvernet står overfor.

— Vi kan ikke drive og masselagre opplysninger om lovlydige innbyggeres kommunikasjon i tilfelle de gjør noe kriminelt i fremtiden. Det er å snu opp ned på rettsprinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Vi kan ikke la datalagringsdirektivet bli vedtatt, sier Sjursæther.

Med seg i styret får Sjursæther også: Magne Bartlett, Jens Kristian Øvstebø, Hogne Hide, Cecilie Gustavsen, Erik Jenssen, Ruth Vihovde Haug og Stig Andrè Holsen Kyllingstad.

For flere kommentarer:

Alexander Sjursæther, leder Rogaland Unge Venstre, mobil: 988 38 286

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**