Løvetannens bønn – Temamøte om biologisk mangfold onsdag 28. april kl. 19.30

Venstrelagene i Alvdal, Tolga og Tynset, samt Nord Østerdal Unge Venstre, inviterer til åpent temamøte om biologisk mangfold. Arrangementet finner sted i Tynset kulturhus, Veslesalen, onsdag 28. april kl 19.30.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Med dette arrangementet ønsker Venstre-lagene å markere det internasjonale året for naturmangfold. Arrangementet vil være en temakveld med svært god faglig innføring i hvorfor naturmangfoldet er så viktig, og med mulighet for påfølgende meningsutveksling. Kveldens foredragsholdere er ekteparet Victoria og Antonio Poléo, begge to er biologer og opptatt av natur og samfunn. Antonio, som er dr.scient i biologi, har mange års forsknings- og undervisningserfaring fra Universitetet i Oslo, og er i dag spesialetterforsker i miljøkriminalitet ved Økokrim. Victoria, som har har biologi, matematikk og psykologi i fagkretsen, er tidligere lærer i naturfag med særlig interesse for læring som opplevelse og jobber freelance med faglig formidling. De bor på Åbogen utenfor Kongsvinger, hvor de er i ferd med å bygge opp et kunnskaps- og formidlingssenter med dypøkologisk tilnærming.

Ekteparet Poléo vil holde foredrag som de har gitt tittelen “Løvetannens bønn — mangfold som prinsipp”, grunnleggende om dynamikken bak biomangfold og annet mangfold. De vil snakke om prinsippene for utvikling av alt liv på jorda, og sette mennesket inn i denne sammenhengen. “Livet på jorda er utrolig mangfoldig, og vi vil forklare de mekanismene som skaper dette mangfoldet, og hvordan disse mekanismene kan overføres til våre samfunn, slik at disse ikke kommer i konflikt med klodens behov, men spiller på lag med de naturlige kretsløpene,” sier Victoria. “Vi feirer i år det internasjonale mangfoldsåret, som en erkjennelse av at jordas mangfold er avgjørende for vår velferd. Samtidig ser vi at vår livsstil utgjør en trussel mot dette mangfoldet og i neste omgang også vår velferd. Vi tror at større kunnskap om de fabelaktige sammenhengene i naturen, vil vekke et ønske om å verne om dem,” sier ekteparet avslutningsvis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**