Kåre Thorsen 70 år

Kåre – en sann realist, er tittelen på et miniportrett i dagens Agderposten av Venstres tidligere ordfører og varaordfører Kåre Thorsen på Hisøy.

Arendal Venstre gratulerer hedersmannen Kåre Thorsen med 70-årsdagen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Her er intervjuet i Agderposten:

(Karl Johan Emanuelsen [email protected] 37 00 38 16)

Hvorfor ble du lærer?

– Det var en fristende jobb som passet med utmerket. Jeg har alltid likt å undervise, og har i alle år trivdes i skolen. Det var vært en hyggelig blanding av administrasjon og undervisning. De siste yrkesaktive årene var jeg avdelingsleder for realfag på Arendal gymnas.

Hvilke fag var gildest å undervise i?

– Matematikk og geografi er de fagene jeg har hatt mest glede av å undervise i.

Din kone var jo også lærer. Ble det mye skoleprat hjemme?

– Hun prater mye skole. Jo, det ble nok en del, men ikke bare skoleprat. Dessuten er hun filolog og jeg realist, så i fag har vi ikke all verdens å prate om.

Du ofret deg også for politikken og var ordfører og varaordfører den siste perioden Hisøy var egen kommune. Hvordan var det å være så høyt betrodd politiker?

– På Hisøy var det veldig OK, men den siste perioden var jo preget av at det var siste periode for Hisøy kommune. Derfor ble det mye arbeid frem mot sammenslåingen. Det skjedde imidlertid mye de 12 årene jeg satt i kommunestyret på Hisøy. Jeg var formann i byggekomiteen for Hisøyhallen, og det var mye kulturarbeid på øya den gang.

Kunne du tenke deg ordførerverv i storkommunen Arendal?

– Nei, da det ble sammenslåing, sa jeg takk for meg. Men jeg har vært med i Friluftsrådet i storkommunen.

Hva syns du om dagens lokalpolitikere?

– De har det ikke greit. Nå vil jeg gi dem et godt råd. Når de nå skal begynne å bygge idrettsanlegget på Myra, så må de for all del ikke klatte. Bygg ut helt nå med tennishall og det hele. Arendal ønsker jo å markere seg som en internasjonal by, og da må de ha noe å tilby. En tennishall vil være svært positivt.

Hva gjør du på fritiden?

– I vinter har jeg gått en del på ski. Nå blir det hagearbeid, og hytta på Merdø tar av min tid. Dessuten deltar jeg i kulturlivet, Senioruniversitetet og Lions, i tillegg til at jeg går mye turer med venner.

Hva slags musikk liker du best?

– Melodiøs musikk.

Hva slags litteratur liker du best?

– Noe med litt historisk snert.

Hva er livretten din?

– Min kone lager mye god mat, men avkokt torsk er nok toppen, – og kalvestek.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**