SV har gitt opp miljøpolitikken

Følgende replikk sto på trykk i Fredriksstad Blad onsdag 12. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Snorre Valen og SV beklager sterkt at “månelandingen” på Mongstad er utsatt på ubestemt tid. Det er ikke det eneste SV bør beklage etter fem år i regjeringskontorene. Vi i Venstre vil gjerne at SV skal få gjennomslag i regjeringen for en miljøpolitikk som bare er litt dårligere enn vår. Men etter fem år i regjering er det nok å nevne manglende resultater i togtrafikken, oljesand i Canada og biodiesel, i tillegg til Mongstad, for å skjønne at SV har gitt opp og heller prioriterer sorte biler og regjeringstaburetter fremfor miljøet.

Venstre klarer, i motsetning til SV, å forene hensynene til miljø, med en kraftig satsing på morgendagens klimavennlige næringsliv. Vi er partiet som som vil gjøre det enkelt og rimelig for deg og meg å leve mer miljøvennlig. Vi er partiet som gikk ut av regjering på grunn av gasskraftsaken og manglende rensing for 10 år siden. Hvor mange miljøsvik må egentlig til for at SV skal gå ut av regjering?

Per E. Braseth-Ellingsen
Nestleder Fredrikstad Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**