1 000 støtter Venstre og vil beholde formgivning

Fredag startet Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark gruppa “Behold formgivningslinja på Halden vgs”. Tirsdag passerte gruppa 1000 medlemmer. Nå er 1 140 med på aksjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Bli med i gruppa “Behold formgivningslinja på Halden vgs” her.

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Halden Arbeiderblad

– Gruppa ble startet fordi jeg mener at vi trenger folkelig oppgjør i Halden. Både fordi dette kuttet reduserer valgmulighetene og mangfoldet i videregående opplæring i Halden og fordi det forverrer rammevilkåra for kulturlivet i regionen vår. Dette er det tydeligvis over 1 000 som er enige i, sier grunnlegger Finnanger Sandsmark

Han beskriver gruppa slik på Facebook:

Skulptur

Foto: H. Bast

“I fjor ble programområdet dans lagt ned ved Halden videregående skole. I år er det foreslått å legge ned studiespesialisering med formgivning på samme sted. Det vil gjøre at Halden blir den eneste regionen i Østfold uten noen av de visuelle kunstfagene (Medier og kommunikasjon, Design og håndverk, Formgivning). Det aksepterer vi ikke! Vi krever at fylkespolitikerne opprettholder tilbudet, slik at også for kreative og praktiske elever i Østfold, får muligheten til å gjennomføre videregående skole på sin måte.”

Facebook

Foto: Geir Olav Knappe

Les mer om facebookaksjonen i Halden Arbeiderblad.

Les kultur- og idrettsutvalgets uttalelse om saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**