– Allbrukshallen må brukes på dagtid

Venstres kultur- og idrettspolitiker Per Magnus Finnanger Sandsmark mener at den nye allbrukshallen i Halden også må brukes aktivt på dagtid. Det mener han at blir vanskelig på Næridsrød, der Arbeiderpartiet og de andre posisjonspartiene vil ha hallen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Les mer i dagens Halden Arbeiderblad, side 13: “Risum best egnet” – og på forsiden.

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Sigve Taklo Sekse

Allerede når arbeidsgruppen for hallen ble satt ned av Hovedutvalg for kultur og idrett påpekte Venstre at en debatt om lokalisering burde være en del av dette arbeidet. Finnanger Sandsmark understreker at det viktigste ikke er hvor hallen plasseres, men at hallen blir brukt hele dagen og fører til økt fysisk aktivitet.

– Vi trenger en hall som også kan brukes av de som ikke er med i idrettslagene. Vi trenger en hall som fører til at flere haldensere får mulighet til å bevege på seg. Det er viktig for vår felles helse og trivsel, sier Finnanger Sandsmark.

Idrett og folkemusikk

Foto: Ingvild Stegane

Idrettshallen ved Halden videregående skoles studiested på Risum er en midlertidig plasthall, som er satt opp i vente på at en permanent hall skal føres opp. Venstre mener at dette bør vurderes som et alternativ. Remmen kan også være et alternativ, mener partiet, fordi hallen da kan brukes til å forsterke utdanningstilbudet i idrett ved Høgskolen i Østfold.

— En hall på Næridsrød vil helt sikkert være positivt for oss som bor her, men det er ikke nødvendigvis bra for kommunen som helhet. Om den bygges på Risum eller Remmen kan en profesjonell storhall styrke idrettsferdighetene for barn, ungdom og voksne hele døgnet, sier Venstres idrettspolitiker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**