Positivt initiativ om Torvet – nok en gang

– Venstre er særs fornøyd med at næringslivet nå vil følge opp med 50 mill. til Torvet. Dette har vi ventet på lenge og våre budsjetter har hvert år innholdt bevilgninger til Torvet, sier Jon Gunnes i en kommentar til oppslaget i Adressa i dag om at Reitan og Koteng m.fl. er villige til å investere 50 mill. kr. for å få til en høyst nødvendig oppgradering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Torvet i Trondheim

Torvet i Trondheim
Foto: Jørn Adde © Trondheim kommune

Utfordrer ordføreren til å følge opp initiativet fra næringlivet
– De beløpene vi har skissert har vært "lokkemat" til næringslivet for at de skal bevilge like mye. Det er poenget: Hvis næringslivet kommer med 50 mill. kr. så må kommunen komme med samme beløp. I vårt budsjett i år satte vi av 35 mill.kr. i neste økonomiperiode og vi er villig til å øke dette beløpet til 50. Men de rødgrønne har jo bare lagt av 10 mill.kr. og vi kan ikke forvente at næringslivet gir mange ganger mer enn "eieren" av Torvet. Jeg utfordrer nå ordføreren til å gi klare signaler om støtte på like mye som Reitan/Koteng m.fl. For 100 mill. kr. så får vi et trøndersk torv med liv og røre, sier Jon Gunnes videre.

Vedtak fra 2008

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Cathrine D. Hagen

Forprosjektet for opprustning av Torvet ble vedtatt tidlig i 2008, men så langt har ingenting skjedd. I fjor hadde Melby en interpellasjon i bystyret der hun etterlyste fortgang i saken, og hun fikk også bystyret med meg på at rådmannen skulle intensivere arbeidet med opprustningen av Torvet, der man ser på tiltak som kan gjøres både på kort sikt og lengre sikt. Hele interpellasjonen med forslaget, som fikk støtte fra alle parti unntatt Rødt, finner du her. Dette ble også omtalt i Adressa, blant annet her.

Må være åpne for endringer
– Jeg tror også vi må være villige til å justere på det vedtatte prosjektet, både av økonomiske grunner og for å komme private investorer i møte, de må oppleve at de får innflytelse over sluttresultatet dersom de skal være med, og det må det være rom for, sa Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**