Venstre savner lederskap fra Frp og Høyre

Fredrikstad Venstre savner lederskap fra de største posisjonspartiene Frp og Høyre. Det er ikke Venstre alene i posisjonen som skal løse de økonomiske utfordingene til byen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Den økonomiske situasjonen for byen er uholdbar, men ikke verre enn at det ved god ledelse og samarbeid kan repareres:

– Å lede en by handler ikke bare om politikk, men like mye om ledelse. Det virker ikke som om Frp og Høyre har skjønt dette, uttaler nyvalgt leder i Fredrikstad Venstre, Per E. Braseth-Ellingsen.

Gjennom flere år med dårlig politisk håndverk når det gjelder budsjett og modernisering av kommunen, virker det som om Frp og Høyre har fått både administrasjon og fagforeningene mot seg:

-Skal vi få en kommune som leverer gode tjenester og trygghet til befolkningen, uten å kaste bort unødvendige skattekroner, er alle nødt til å være med på laget, mener Braseth-Ellingsen.

-AP og venstresiden er også lite konstruktive, og mer opptatt av blokktankegang og rød-grønn makt, enn politiske løsninger, mener Braseth-Ellingsen.

-Det vi trenger nå er en tverrpolitisk dugnad hvor politikere, administrasjon og fagforeninger jobbe for å skape et moderne tjenestetilbud som ikke sprenger budsjettene. Et samarbeid for utvikling av Fredrikstad, som Braseth-Ellingsen kaller det.

-Venstre vil begynne med å invitere gruppeledere og lokallagsledere til et møte hvor vi kun skal snakke om hva vi er enige om, og legge kjepphestene til side, sier Braseth-Ellingsen.

-Politikk handler for meg like mye om løsninger som om motsetninger. Det håper jeg snart Frp og Høyre innser, avslutter Braseth-Ellingsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**