Slaget er tapt – kampen er ikke over

“Neste år er det valg. En samlet opposisjon i fylkestinget vil bevare formgivning i Halden. Venstre vil også gjenopprette danselinja. Det er håp. Om man velger med omhu i 2011,” skriver leder i Østfold Unge Venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark i Halden Arbeiderblad i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Halden Arbeiderblad

Halden Arbeiderblad etterlyste, i lederen 5. juni, at engasjementet for formgivning skulle startet tidligere. HA skal ha stor ære for sin dekning av saken, både gjennom ledere, debattinnlegg og redaksjonelle artikler.

Allerede 21. april i fjor tok Venstre opp i Hovedutvalg for kultur og idrett at kommunen burde jobbe for å bevare dans og formgivningsfag. Vi har også jobbet i fylkeskommunen for å få til et flertall for saken. Dessverre klarte vi det akkurat ikke. Arbeiderpartiet og samarbeidskameratene deres ville ikke lytte til haldenserne.

I et sommerportrettintervju i HA 24. juli 2009 uttrykte jeg bekymring for fremtiden til Halden videregående skole. Danselinja var lagt ned. Jeg opplevde at tilbudene på Tosterødberget, samt på Risum innen restaurant- og matfag og formgivningsfag var truet, og at vi måtte huske på dette og kjempe kampen for å beholde disse tilbudene i Halden.

Dessverre kunne jeg sagt det samme i et intervju i dag, utenom at formgivningsfag er lagt ned. I fremtiden kan det godt hende at vi haldensere må stå sammen også for musikk, restaurant- og matfag og det konsekvenspedagogiske tilbudet på Tosterødberget.

Venstre har kjempet for å bevare dans, der vi bare fikk støtte fra FrP, og i år for å bevare formgivning. 16. juni stemmer hele 16 av fylkestingets 35 representanter for å bevare formgivningstilbudet. Dette er mye takket være innsatsen til Venstres fylkestingsgruppe, som har jobbet med saken siden februar. Dessverre legger Ap med støtte fra Sp, SV og KrF likevel ned formgivningslinja og truer det fremtidige kultur- og skoletilbudet i Halden.

Risumrussen, lærerne ved skolen og nært 1 500 aktivister på Facebook skal ha stor honnør for engasjementet og innsatsen i denne kampen. Dessverre lyttet ikke Arbeiderpartiet til folket.
Neste år er det valg. En samlet opposisjon i fylkestinget vil bevare formgivning i Halden. Venstre vil også gjenopprette danselinja. Det er håp. Om man velger med omhu i 2011.

Per Magnus Finnanger Sandsmark
Leder, Østfold Unge Venstre, og tidligere elevrådsleder ved Halden videregående skole.
Tlf: 951 48 331

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**