Venstre best i test!

Er du opptatt av miljø, bør du ifølge WWF stemme Venstre, er du opptatt av kunnskap bør du ifølge Abelia stemme Venstre og er du opptatt av næring bør du ifølge NHO stemme Venstre!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Miljø
Da WWF (World Wide Fund for Natures) testet alle partiene i viktige miljøspørsmål som blant annet oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, mål for reduksjon av klimautslipp og satsing på lyntog og elbiler, ble vinnerne i testen Venstre og SV. Arbeiderpartiet, Frp og Høyre kom dårligst ut. Les mer om WWFs vurdering her:

Dersom vi retter oppmerskomheten mot de resultater som oppnås, er det liten tvil om at Venstre har dratt Norge i en mer miljøvennlig retning enn noe annet parti, SV inkludert. Venstre var miljø-motoren i forrige regjering, som sørget for at de norske klimagassutslippene ble redusert for første gang i norgeshistorien. SV har i miljøverndepartementet snudd denne utviklingen, og sørget for at de norske klimagassutslippene har økt kraftig.

Venstre sørget for mye mindre olje og 16 ganger så mange vindmøller som de rød-grønne. I Venstres forslag til Nasjonal Transportplan (NTP) foreslås 40 milliarder kroner til kollektivtransport utover regjeringens forslag. Og Venstre er det eneste stortingspartiet som ikke bare sier nei, men også stiller ultimatum mot oljeaktivitet utenfor Lofoten og Vesterålen.

— Hvis du skal stemme borgerlig så stemmer du Venstre, sier generalsekretær i WWF Norge, Rasmus Hansson.

— Ap-resultatet er skremmende. Frp er verstingen. Ifølge testen kommer Frp dårligst ut, men også Høyre og Arbeiderpartiet er blant verstingene. Alle partiene ble testet i elleve viktige miljøspørsmål, blant annet oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, mål for reduksjon av klimautslipp, og satsing på lyntog og elbiler.

— Det mest skremmende er at Høyre og Arbeiderpartiet står akkurat likt – og de er veldig dårlige, sier Hansson til TV 2.

— Jeg synes det er for dårlige resultater. Jeg vil ha en ny regjering, en grønn-borgerlig regjering med Høyre, Venstre og KrF. På miljøspørsmål går jeg ut i fra at SV vil støtte en sånn regjeirng fordi man ønsker å få til resultater, sier nestleder i Venstre Ola Elvestuen til TV 2.

Kunnskap
Abelia — som er NHOs organisasjon for teknologi- og kunnskapsbedrifter — har kåret Venstres kunnskapspolitikk til landets aller beste. Med kunnskap menes alt fra skole, videre utdanning, forskning og kunnskapsbasert næring. Det er summen av all kunnskap i samfunnet som er avgjørende. Det er denne vi skal benytte oss av i møte med morgendagens utfordringer.

Venstre er tydelig og klar på målet om kunnskapssamfunnet og har gjennomtenkte tiltak. Venstre snakker om kunnskapsbasert næringsliv med troverdighet, sa Hilde Widerøe Wibe til Aftenposten da de presenterte en foreløpig undersøkelse i mars 2009.

Næring
NHO har kåret Venstres næringspolitikk til landets nest beste. Høyre vant knepent, ettersom Venstre hadde "for god" miljøpolitikk. Dette er derfor en annenplass Venstre kan leve med.

Flere enn én tanke i hodet.
Ekspertene kan være uenige om det er SV eller Venstre som er best på miljø (på papiret, men altså ikke i praksis). De kan diskutere om det er Venstre eller Høyre som har best politikk for bedrifter og satsing på kunnskap. Men ingen er i tvil om at Venstre er desidert best samlet sett. Sammenhengende politikk med helhetlig tankegang er helt avgjørende for fremtiden. Derfor trenger Norge en ny regjering med et sterkt Venstre.

Teksten er hentet og satt sammen fra følgende kilder:
Abelia
Abelia-testen
NHO
TV2
Aftenposten

Ann-Christin Kippersund Willumsen

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**