-Venstre vil ha parkeringstiltak for sykkel

Venstres Karl M. Buchholdt vil ha parkeringstiltak for sykkel i Levanger sentrum. -Det er et klimatiltak, god samfunnsøkonomi og sykkel gir bedre folkehelse. Kommunen kan godt bruke noen tusenlapper på dette, sier Karl M. Buchholdt. Han tar opp saken i et spørsmål til ordføreren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Venstre er opptatt av miljøvennlig, trygg og effektiv transport. Enhver sykkeltur ender med en parkert sykkel. Det er derfor et direkte forhold mellom mengden av sykkeltrafikk og antallet parkerte sykler, sier Buchholdt.

I sentrum har vi i dag tilrettelagt for sykkelparkering ved stasjonen, rådhuset, biblioteket og Festiviteten. Det er lite med tilrettelagte sykkelparkeringsplasser ellers i byen. Gode eksempler på dette er kjøpesenteret i Sjøgata, gamle Trøndermatbygget, Sjøparken og ved Levanger kirke. Dårlig stilt med sykkelparkering er det også utenfor Magneten og Coop Extra på Moan.

-Levanger må få på plass en ordning som i større grad legger til rette for bedre parkeringsordninger for sykkel. Dette inkluderer bedre skilting av steder tilrettelagt for sykkelparkering, flere sykkelstativer og en liten økonomisk støtteordning fra kommunen til næringsdrivende som ønsker å tilrettelegge bedre for sykkelparkering, sier Buchholdt.

-Å skape orden er positivt for alle som ferdes i byen. Signalet om at sykling er ønsket er av generell interesse. Det er derfor verdt å merke seg at sykkelparkering ikke utelukkende er for dem som allerede sykler. Gode sykkelparkeringsanlegg vil bidra til en bedre og penere by, avslutter Venstres Karl M. Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**