Skjelstad leder nordtrøndersk kamp mot oljeboring i Lofoten

Venstres Andre N. Skjelstad er blitt valgt til leder i interimstyret i Nord-Trøndelag folkeaksjon mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, øvrige styremedlemmer er Britt Tønne Haugan (Levanger), Torgeir Havik (Steinkjer) og Kjersti Hasund (Verdal).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Lofoten, Vesterålen og Senja er et svært sårbart, sier Skjelstad. Skjelstad viser også til Direktoratet for Naturforvaltning og Klima- og Forurensningsdirektoratet sine høringsuttalelser, der de blant annet advarer mot oljeutvinning i området. Han peker videre på at Lofoten og de andre særlige verdifulle områdene er kjerneområder for den biologiske produksjon både i Barentshavet og deler av Norskehavet.

Les mer om folkeaksjonen mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**