Lille Hjartøy raseres!

Byens politikere regulerer nå for pukkverk/ steinbrudd på Lille Hjartøy. I en ironisk disharmoni med sine visjoner om at Bodø skal bli ei viktig cruicehavn og en naturmessig skjønn by vil Bodø politikerne omgjøre Lille Hjartøy til et enormt steinbrudd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


De steinbrudd vi kjenner fra Sandhornøy, Tverlandet og Kvalvika blir småtteri i forhold til dette prosjektet. Drømmen til politikerne er at på sikt så skal dette bli viktige og sårt tiltrengte næringsarealer. Samme argument

Lille Hjartøy

Lille Hjartøy
Foto: Bodø Kommune

vi hørte når steinbruddet på Tverlandet og i Kvalvika ble etablert. Hvilke næringer er det fylkeshovedstad politikerne ønsker? Hvem er det politikerne tror vil etablere seg som ikke kan bruke Kvalvika eller Tverlandet? Vi i Venstre vet at fylket og regionen vår flyter over av ledige næringsarealer til tungindustri. Venstre er mot at vi skal rasere våre naturperler og porten til Bodø for noe, men ingen vet hva! Vi er en enorm kommune og en region med store muligheter om ikke alt må ligge i Bodø sentrum. Vi snakker om 20-25 år for dette kan bli næringsarealer, og Bodø trenger næringsarealer til kunnskapsbedrifter og mindre foretak som ønsker å etablere seg NÅ — Ikke nok et inngrep og rasering av våre nære naturperler til et ikke definert formål! Venstres visjoner er næringsutvikling i harmoni med en vakker og naturbevarende byutvikling. Vi vet dette er mulig, kommunen har bare feil politikere med akk så forhistoriske løsninger. Kommunen er stor og alternativene er for mange til at Venstre mener tiden er moden for å rasere innseilingen til fylkeshovedstaden med et pukkverk de neste 25 år. Muligheten for å støtte våre visjoner kommer i september 2011, fram til da får vi bare håpe steinbruddkameratene ikke finner midler til sprengningsarbeidet

Terje Cruickshank
Bystyrerepresentant Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**