Rusmisbrukere i Stange skal få oppfølging!

Rusmisbrukere i Stange skal få en bedre hverdag. Formannskapet vedtok onsdag å opprette to stillinger øremerket bistand i tilknytning til bosituasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


De to stillingene vil bli øremerket oppfølging av rusmisbrukere i egen bolig. Å skape boevne vil gi brukerne trygghet. Samtidig trenger de bistand til å mestre sitt eget liv. Kommunens ideelle målsetting er å få målgruppen til å stå på egne bein. En lavere målsetting i kvalifiseringsprogrammet er å mestre sitt hverdag. Rus/psykiatriteamet har i dag 3,5 stillinger og følger tett 60 brukere. 15 av disse har legemiddelassistert rehabilitering, de vil si at de medisineres med metadon eller Subutex. Mange av brukerne trenger mye oppfølging på grunn av manglende boevne. Kommunen har også behov for flere tilgjengelige boliger.
Politikerne ser svært positivt på at rusmisbrukere i Stange får boligoppfølging. Nye metoder skal utprøves.

– Vi ser at dette er en forsømt gruppe som trenger hjelp, ikke fordømmelse, sa Venstres Miriam Engelsjord.

Helge Bjørnsen, SV poengterte at uten bolig er rehabilitering vanskelig å tenke seg.
Ifølge rådmann Stein Thorud er opprettelsen av prosjektstillingene et statlig initiativ.
– Sentrale myndigheter utfordrer oss å sette søkelyset på rusmisbrukere og boligoppfølging, sier Thorud. Kommunen har fått tilsagn om 960.000 kroner per årsverk. Kommunen må selv bekoste kontorplass og utstyr. Dette er beregnet å koste 120.000 det første året.

Hamar Arbeiderblad 16.9.2010

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**