Venstreskolen på Årnes

27. oktober holdes Venstre-skolen trinn 1 i Årnes. Nes Venstre er vertskap for kurset, og vi håper at så mange som mulig tar turen til bygda for å lære mer om Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Nes Venstre ønsker nye og gamle medlemmer velkommen når Venstreskolens trinn 1 arrangeres på rådhuset på Årnes onsdag 27. oktober. Kurset går over én kveld og er beregnet å ta cirka tre timer, med oppstart klokken 18.00.

Christoffer Biong

Foto: Ingeborg Kjos

— Trinn 1 er beregnet på nye medlemmer og medlemmer som vil bli aktive. Venstreskolen Trinn 1 er det første trinnet på flere kurs som tilbys Venstres medlemmer, og det tar for seg Venstres historie, ideologiske grunnlag og sentrale politiske saker, sier fylkessekretær Christoffer Biong.

Kom til Nes!
Nes Venstre oppfordrer medlemmer i lokallaget som ikke har deltatt på Venstreskolens trinn 1 før, om å benytte sjansen nå som kurset holdes her i bygda.

Vi oppmuntrer særlig lokallagene i nabokommunene om å benytte seg av tilbudet og den korte reiseveien, men vi håper også at medlemmer fra lokallag i resten av fylket tar turen hit. Venstreskolen i Nes er en fin anledning både til å være mer om Venstres ideologi; til å knytte kontakter med andre Venstrefolk; og til å oppleve en av fylkets mer landlige kommuner.

Dette er Nes

Gård og åker langs Glommas bredder

Foto: Sesselja Bigseth

Elvemøtet mellom Norges to største elver — Glomma og Vorma — preger kommunen. Det har både gitt oss sete til Nes kirkeruiner; det inspirererte Henrik Wergeland på hans besøk i bygda; og det har gitt oss fruktbare marker.

Nes er Norges største kornkommune, og det har vært drevet jordbruk her i uminnelige tider. Det er anslått at flere av bygdas gårder ble ryddet så tidlig som i tiden rundt Kristi fødsel.

Nes kulturhus

Foto: Sesselja Bigseth

Stasjonsbyen Årnes er i dag kommunesenteret, og her har vi et rikt kulturliv sentrert rundt Kulturhuset, biblioteket og Årnes Gamle skole.

Bygda har et aktivt Venstrelag, og vi har alltid rom for flere medlemmer og engasjerte sjeler. Er du ennå ikke medlem av Venstre, men ønsker å vite mer om hva Venstre står for? Meld deg på Venstreskolens trinn 1 på Årnes!

Påmelding
Dato: Onsdag 27. oktober
Tid: 18.00-21.00
Sted: Nes Rådhus på Årnes
Påmelding: [email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**