Jan-Petter Holtedahl er ukens klimaprofil

Norsk Klimanettverk er en bredt sammensatt allianse som arbeider for å styrke den norske innsatsen mot menneskeskapte klimaendringer. Hver uke presenterer nettverket på sine nettsider en person som har vist engasjement og handlekraft i sitt arbeid for en bærekraftig fremtid. Denne uken har nettverket valgt å trekke frem St. Hanshaugen Venstres lokallagsleder, Jan-Petter Holtedahl.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I intervjuet fremhever Jan-Petter at innsats mot klimakrisen kan foregå i både stor og liten skala; ved å arbeide for ambisiøse klimamål på Stortinget, og ved å velge sykkel og tog fremfor bil og fly i hverdagen. Han utfordrer også statsminister Jens Stoltenberg til å sette ned foten for Statoils tjæresandprosjekt i Canada, som han karakteriserer som en “krenkelse av urfolks rettigheter, en dypt uetisk handling, en hån mot demokratiet og en forbrytelse mot våre etterkommere”.

Du kan lese hele intervjuet med Jan-Petter på Norsk Klimanettverks nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**