Ola setter trikkering i Gamlebyen i et bredere perspektiv

Venstre har som kjent stilt spørsmål til byrådet om saken tidligere. Ola Elvestuen bekrefter at trikkering i Gamlebyen fortsatt er aktuelt for partiet å vurdere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


OSLO: Venstre har som kjent stilt spørsmål til byrådet om saken tidligere. Ola Elvestuen bekrefter at trikkering i Gamlebyen fortsatt er aktuelt for partiet å vurdere.

— Det er såpass interessant at vi følger saken videre. Vi trenger å få bedre vurderinger av trafikkgrunnlaget og betydningen for Sørengautstikkeren. Vi kommer til å ta flere initiativ for å få et bedre grunnlag til å fatte en avgjørelse, sier han.

— Ap og SV fremmer nå forslag i bystyret?

— Det gjør de helt sikkert, men vi kan ikke avgjøre saken på et så enkelt grunnlag. For dem er det litt lettvint. Vi har det økonomiske ansvaret, det har ikke de. Dette er nok en markering fra deres side, mener Elvestuen.

Han forsikrer at Venstre-folk har god kontakt med beboergruppene i saken. Selv om Elvestuen ikke vil konkludere hvorvidt trikkering er noe å satse på, legger han liten skjul på at konseptet virker spennende.

— Hvis utredningen viser at dette er en god løsning, er det positivt. Men å bygge nye trikkelinjer innebærer en kostnad. Det krever at vi er grundige, understreker han.

— Men vi snakker ikke om et gigangprosjekt a la Holmenkollen?

— Nei, men det koster allikevel. Vi har store etterslep på eksisterende nett og det er mye som skal gjøres på kollektivsystemet. Skinne-gangen er nedslitt og vi må se på innkjøp av nye trikker, sier Elvestuen.

Fra: http://www.ostkantavisa.no/nyheter/venstre-folger-saken-videre-1.5792293
Publisert onsdag 10. november 2010 kl. 12:00.
Sist oppdatert onsdag 10. november 2010 kl. 10:49.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**