Sier nei til nedleggelse av de små barnehagene

Grorud Venstre er bekymret over bydelens planer om å legge ned bydelens små barnehager og integrere disse i de store basebarnehagene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


– De store barnehagene har ikke akkurat vært noen suksess for bydelen. Det å for eksempel flytte naturbarnehagetilbudet til en stor underbemannet basebarnehage betyr i praksis nedleggelse av naturbarnehagen, sier Jon Julius Sandal leder i Grorud Venstre.

Grorud Venstre har vært kritisk til bydelens storsatsning på gigantbarnehager og mener at bydelens barnehagepolitkk har vært feilslått.

– Det har vært mye klager på de store barnehagene. Foreldrene har ikke vært fornøyd med tilbudet og mange foreldre har tatt barna sine ut av disse barnehagene. De store basebarnehagene er rett og slett ikke noe godt sted for barn, sier Sandal og viser til flere klagebrev fra foreldreutvalgene i de store basebarnehagene

I 2007 gikk Grorud Venstre til valg på at det skal være et mangfold av barnehager av høy kvalitet i Bydel Grorud. Grorud Venstre ville prioritere friluftsbarnehager og barnehager som setter miljøet i sentrum og sikre foreldrenes medvirkning og innsynsrett.

– Den gangen tapte vi valget, men vi tar gjerne opp kampen igjen for bedre barnehagepolitikk i bydelen vår og jeg oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte aksjonen Bevar Huken naturbarnehage, sier Jon Julius Sandal.

Les mer i Lokalavisen Groruddalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**