Venstre har det liberale svaret

Den økonomiske situasjonen for enslige flyktninger med barn og bruk av anbud i helseforetakene var noe av problemstillingene representantene fra Nordland fremhevet under den politiske debatten i landsstyremøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


De politiske diskusjonene var mangfoldig under landsstyremøtet første helgen i desember. Fylkesleder og sentralstyremedlem Berit Woie Berg og org.nestleder Terje Cruickshank representerte Nordland under landsstyremøte.

Den politiske diskusjonen ble innledet av Venstres leder Trine Skeid Grande — hennes tale til landsstyre kan du lese og se her: Venstre har det liberale svaret

 Berit Woie Berg på telestolen

Berit Woie Berg på telestolen
Foto: Daniel Rugaas

Etter innledningen fra leder tok fylkeslederne og andre deltakere på landsstyremøtet i tur og orden. Mange gode ytringer, tanker og appeller ble fremført på talerstolen. Berit Woie Berg fremhevet i sin tale til landsstyret blant annet problemet med at enslige kvinnelige flyktninger med barn som har en ektefelle i hjemlandet havner i en definisjonsskivs i det offentlige hvor de ikke får støtte som enslige. Terje Cruickshank i sin tale valgte å fremheve at Universitetet i Nordland er blitt en realitet og behovet for nye tanker og politikk for anbudsbruk og kritterier ved kjøp av rehabiliteringstjenester.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**