Avgifter i Sigdal: Pensjonist belastet for 14 000 kroner for mye

– Historiene om vann-og kloakkavgifter i Sigdal nærmer seg en skandale, sier varaordfører Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I høst ble Runolv Stegane kontaktet av en pensjonist som syntes av regningene hennes var vel store. Hun fikk ikke gehør for dette i kommunen. Hun har vannmåler og avgiftene økte til det doble i 2009 og 2010. Stegane ble sjokkert da han såg regningene hun hadde betalt.

Runolv Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

– Jeg ble ganske sjokkert da jeg såg regningene. For det første var de nesten uforståelige, deretter var de helt urimelige. Dette ble bekreftet da jeg kontaktet teknisk etat. Dette viser at det er på høy tid å kreve en total gjennomgang av innkrevingssystemet, og jeg er glad for at Venstre vant fram med dette kravet i formannskapet sist uke, sier Runolv Stegane.

Pensjonisten har nå fått en kreditnota på 14 000 kroner for 2009 og 2010. Men vedkommende har ikke fått verken forklaring på feilen, eller beklagelse.

– Dette nærmer seg en skandale. Det synes som beregning av avgifter i Sigdal er helt uten kontroll og at kommunens folk er helt uten logisk sans. Det burde ringe en klokke når en enslig person med vannmåler får mer enn dobla sine utgifter, sier Stegane.

Kritisk gjennomgang av avgiftene

— Rot skaper mangel på tillit

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**