For defensiv klimaplan

Brønnøy, Vega og Vevelstad skal utarbeide en klimaplan. Brønnøy Venstre mener utkastet til målformulering er for lite ambisiøst!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Brønnøy Venstre har sendt et innspill til energi- og klimaplan for Brønnøy, Vega og Vevelstad kommune. Vi går inn for en 20% reduksjon av kommunenes energiforbruk i perioden 2011-2015 og 30% reduksjon i forbruket av olje og bensin.

Aktuelle tiltak for reduksjon kan for eksempel være bedre energistyring, installering av varmepumper/oppvarmingssystemer i offentlige bygg, økt bruk av videokonferanse, økt bruk av kollektivtransport og innfasing av mer drivstofføkonomiske kjøretøyer i offentlig virksomhet og ladestasjoner for el-biler. Flere av disse tiltakene vil være lønnsomme og kan bidra til bedre kommuneøkonomi.

Vi mener også kommunene bør jobbe for økt produksjon av fornybar energi i området. Deriblant legge til rette for etablering av vindkraftverk. Det kan gi arbeidsplasser og aktivitet i regionen, samtidig som det er bidrag til et bedre miljø.

Vi setter pris på at det settes i gang et arbeid med en klimaplan. Vi er også positive til at dette skjer som et interkommunalt samarbeid, da vi tror situasjon og muligheter i de tre kommunene er nokså like.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**