Kommunalt forfall i Hetlandsgaten

Venstre er kritisk til at kommunale bygg på Nytorget står til forfall. Venstre var mot at kommunen skulle kjøpe opp eiendommene. Fremskrittspartiet sier at oppkjøpet av eiendommene i området ble gjort for å få en god pris på dem før de ble omregulert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


— Venstre mente at kommunen ikke skulle kjøpe eiendommene på Nytorget fordi planene for området ikke burde gjennomføres, sier Solum Larsen til Rogalands Avis. Les hele saken her >>

-Det er ikke bra at kommunen bruker sin rolle som både reguleringsmyndighet og eiendomsbesitter parallelt, utdyper han. -Det er rart at Frp synes det er greit med slike virkemidler i strid med interessene til de opprinnelige eierne.

Eiendommene inngår i raseringsplanen for Nytorget som Venstre hele tiden har vært mot. Flertallet i bystyret ønsket å rive alle bygningene for å legge til rette for et midlertidig parkeringsanlegg.
Venstre etter dette fått flertall for sitt forslag om å etablere en fjellhall for parkering under Bergeland. Etableringen av en slik hall vil sikre at Nytorget med jugendmur, trær og omkringliggende bebyggelse kan vernes for ettertiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**