Uttalelse: Haugalandet inn i belønningsordningen for kollektivtransport

Venstre mener at Haugesund kommune bør ta initiativ til at Haugalandet blir inkludert i den statlige belønningsordningen for kollektivtransport.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Buss1

Foto: Tore Nilsen

Kommunene på Haugalandet gjennomfører for tiden store investeringer i transportsektoren gjennom Haugalandspakken. Denne satsingen skal blant annet redusere veksten i biltrafikken i byområdet ved å styrke kollektivtransporten.

Haugesund kommune bør sammen med de andre kommunene i regionen ta initiativ overfor fylkeskommunen for å fremme søknad overfor staten om å bli inkludert i den statlige belønningsordningen for kollektivtransport.

En sterkere satsing på kollektivtransport er nødvendig på Haugalandet, og gjennom belønningsordningen kan vi få støtte til en slik satsing. Vi må ta på oss vår del av ansvaret for å redusere klimagassutslippene og dermed gjøre noe med den globale oppvarmingen. I vår region står biltrafikken for en stor del av utslippene av klimagasser. Samtidig har kollektivtransporten et lavt omfang i regionen, mens biltrafikken har hatt en sterk vekst.

Den statlige belønningsordningen for kollektivtransport har som mål å bedre miljøet i de større byområdene gjennom redusert biltrafikk. Antallet kollektivreiser og turer til fots og med sykkel skal øke, mens reiser med personbil skal reduseres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**