Årsmelding for Nordland Venstre 2010

Avgitt av styret til årsmøtet 12. -13. februar 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Klikk her for å laste ned i pdf.versjon.

1. Tillitsvalgte
Styret har i perioden bestått av:
Leder Berit Woie Berg,
Politisk nestleder Arne Langset,
Organisatorisk nestleder og webansvarlig Terje Cruickshank,
Sekretær Kerstin Ander-Trønsdal,
Kasserer Arne Ivar Mikalsen,
Styremedlem Arnfinn Ellingsen,
Styremedlem fra Unge Venstre: Nikolai Endresen Dahl
Styremedlem fra fylkestingsgruppa: Bjørg H. Jenssen
May Valle inviteres til å delta på alle styremøter.

Varamedlemmer:
1. Arne B. Vaag, Fauske
2. Mari Ann Bjørkli, Meløy
3. Hilde Nystad, Fauske
4. Thomas Bjørkan, Brønnøy
5. Hanne Nora Nilssen, Alstahaug
Personlig vara for Bjørg H. Jenssen er Franziska Wika
AU — har bestått av leder, begge nestlederne og sekretær.
Revisorer: Grethe Stave og Arild Jens Dahle.

Regionledere:
Helgeland: Carola Karl Urvik og Hanne Nora Nilssen
Salten: Mari Ann Bjørkli og Arne B. Vaag
Ofoten: Tor Arne Solvoll
Lofoten/Vesterålen: Anja Johansen

Landsmøtedelegater:
På grunn av "askeskyen" var det bare 3 delegater fra Nordland:
1. Hanne Nora Nilssen
2. Carola Karl Urvik
3. Nikolai Endresen Dahl

Landsstyret: Arne Langset, Nordland, vara: Terje Cruickshank
Sentralstyret: Berit Woie Berg

2. Styrets arbeide
Styret har i årsmøteperioden hatt 4 styremøter, 1 telefonmøte, 2 Skype – møter og i tillegg gjort et par vedtak på e- post når alle har bekreftet sin tilslutning. I tillegg har leder benyttet sms og e-post til drøftinger underveis. Styret har behandlet i alt 43 saker. Fylkestingsgruppa har vært invitert til styrets møter. Styreleder/nestleder har i tillegg deltatt på 2 fellesmøter med partilederne i posisjonen i fylket og fylkesrådet i forbindelse med fylkestinget.

Styremøtene
Styret planlegger en helg i kvartalet, men ble ikke gjennomført i år. Delvis for å spare kostnader ofg delvis fordi vi har hatt 2 helger med lokalpolitisk nettverk og en Nord-Norge samling. Styremøtene er åpne for alle medlemmer som har anledning til å delta. Arbeidsformen, kommunikasjonen og samarbeidet i styret fungerer bra på møtene. Det er en utfordring å ha kapasitet og ressurser nok til å følge opp saker og innspill mellom møtene. I tillegg til formelle styre- saker settes det av tid til politiske debatter, organisasjonsutvikling eller strategiske prosesser når det er 2 —dagers samlinger. Styret har gjennom telefoner og e-post prøvd å følge opp nominasjonsarbeidet og medlemsbetaling i lokallagene.

3. Medlemssituasjonen.
Det er registrert pr. 31. des. 2010:
533 medlemmer hvor av 359 har betalt kontingenten. 11 av medlemmene er innmeldt etter 1.nov. og slipper derfor å betale i 2010.

For økonomien til fylkeslaget er det avgjørende hvor mange medlemmer som betaler, og det må være et mål i 2011 at minst 90 % av medlemmene betaler. Det er betalende medlemmer og fylkesvalgsoppslutningen som legges til grunn for statsstøtten til partiet.

4. Venstre.no
Nordland Venstre sin hjemmeside er jevnlig oppdatert med ny informasjon. Det er et jevnt besøksnivå, men en liten nedgang i forhold til 2009 som er å forvente i et mellomvalgsår. Det er fem lokallag som har aktive og jevnlig oppdaterte hjemmesider. Det må være en ambisjon at flere lokallag er aktive fram mot valget til høsten.

5. Kontakt med VHO og stortingsgruppe.
Kontakten innad i partiet er bra, og med 2 representanter i landsstyret og deltaker på lokalpolitisk nettverk og kommunalkonferansen har vi oppnådd en god kommunikasjon med VHO og våre Stortingsrepresentanter. Trine Skei Grande og Ola Elvestuen har i tillegg deltatt på oljekonferansen i Lofoten i sommer, der Trine kombinerte turen med besøk ved Hamsunsenteret i Hamarøy, møter med næringsliv og gallerier, samt møte i Bodø med Private Barnehagers Landsforbund.

6. Fylkesråd og fylkestingsgruppe.
May Valle er fylkesråd for samferdsel og Bjørg H. Jenssen er gruppeleder for fylkestingsgruppa som består av henne og Franziska Wika. Fylkestingsgruppa leverer egen rapport til årsmøtet.

7. Landsstyremøter.
Nordland Venstre har vært representert på alle landsstyremøtene i perioden. Landsstyremøtene er viktige både for politikkutforming og for kontakten med Venstre sentralt. Arne Langset deltar som fast representant og Berit Woie Berg som medlem av sentralstyret. Terje Cruickshank har møtt en gang som vara for Arne Langset.

8. Landsmøtet 2010.
Nordland Venstre deltok med redusert delegasjon på landsmøte, pga. askeskyen ble flertallet hindret i å reise til Østfold. Hanne Nora Nilssen, Carol Karl Urvik og Nikolai Endresen Dahl møtte og var aktive i debatten. Delegasjonen leverte en fin rapport til fylkeslaget etter landsmøtet.

9. Lokalpolitisk nettverk
Nordland har hatt bra deltagelse på begge samlingene i 2010. Den første samlingen i vår ble delt, slik at noen deltok i Tromsø sammen med Troms og Finnmark, mens noen deltok sammen med Trøndelag i Trondheim. Samling nr. 2 ble lagt til Bodø med god oppslutning fra 17 lokallag. Det er et godt utgangspunkt for valgkampen og gir motivasjon til lokallag og kommunepolitikere. Dette må vi følge opp med de to samlingene våren 2011.

10. Venstreskolen
Det har vært gjennomført 2 Venstreskoler i 2010, og vi har 2 kursledere som gjerne påtar seg flere Venstreskoler.

11. Unge Venstre.
Unge Venstre er aktive og Nikolai Endresen Dahl er leder. Unge Venstre legger fram egen årsrapport i møte til orientering.

12. Avslutning.
Vi går et spennende og avgjørende valg i møte for både fylkesparti og lokallag. Aldri har vel VHO brukt så mye ressurser på mobilisering og opplæring som til valget i 2011. Med 4 samlinger i lokalpolitisk nettverk inviteres og motiveres medlemmer og kandidater til å gjøre en god innsats i valget. Vi ønsker alle lykke til og takker for innsatsen i 2010.

Styret i Nordland Venstre
Berit Woie Berg, fylkesleder, Arne Langset, Terje Cruickshank, Kerstin Ander-Trønsdal, Arne Ivar Mikalsen Arnfinn Ellingsen, Nikolai Endresen Dahl (Unge Venstre), Bjørg H. Jenssen (Fylkestingsgruppa)

Styret i Nordland Venstre

Styret i Nordland Venstre
Foto: Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**