Utviklingen i Tromsdalen

I Verdalingen den 19.02 kritiserer Håkon Mork i Verdalskalk, Venstres representanter i Verdal kommunestyre for uttalelser i avisene nylig om underjordisk drift i Tromsdalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er nå påbegynt et arbeid for å få en kommunedelplan for Tromsdalen. Planen blir sannynligvis først vedtatt etter det nye kommunestyret er kommet på plass og vi ønsket å gi vårt prinsippielle syn på dagbrudd kontra underjordisk drift nå – før valget.

I avisen sier Mork: “Jeg er overrasket over at en del kommunepolitikkere ikke virker å ha samme respekten for det arbeidet de selv har satt igang. (Merk.: Arbeidet med kommunedelplanen). Jeg reagerer på at bl.a Venstres representanter synes å ville ta diskusjonen om konklusjonene i den nye planen, lenge før utredningene er ferdige. Hvordan kan representantene Rosvold og Thorsvik kategorisk si at de vil jobbe for at bedriften blir pålagt mest mulig underjordsdrift, når konsevensene av dette ikke er kartlagt?”

Vi som har sett det krateret som allerede er i Tromsdalen og som ønsker Tromsdalen som et attraktivt friluftsområde med stort biologisk mangfold, trenger ingen konsekvensutredning for å skjønne hvor skjemmende det er når krateret skal bli langt større enn i dag. Skjønner ikke Mork det?

Det er som i Lofoten. Mange av oss trenger ingen konsekvensutredning for å skjønne at oljeutvinning midt i matfatet er helt bak mål.

I begge sakene er det konflikter mellom natur/miljø og arbeidsplasser/økonomi. Og tradisjonen har vist oss hva som vinner når AP er med i flertallsmakten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**