Venstre vil ha varig vern av Lofoten

Venstre vil sikre varig vern mot oljeboring av de sårbare havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja skriver fylkesleder Andre N. Skjelstad i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Innlegg av Andre N. Skjelstad-fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Venstre er fornøyd med at regjeringen ikke igangsetter en konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja. Miljøet har vunnet en viktig delseier, men det er en midlertidig seier frem til neste stortingsvalg. Spørsmålet om varig vern av disse områdene flyttes nå over til Venstre, KrF og en ny borgerlig regjering i 2013.

Målet er et varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Når petroleumsnæringen, Høyre og Frp ønsker en konsekvensutredning nå, er det en åpningsutredning for oljeboring de etterspør. Venstre går imot enhver form for konsekvensutredning i dette spørsmålet. Et varig vern av disse områdene mot petroleumsvirksomhet er det eneste som kan sikre kommende generasjoner Lofotens unike natur og fiskeriressurser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**