Ikke monopol på eldreomsorg

Godt sagt av Stange Høyre i HA i dag. – “Dette handler om hva som skal stå i fokus, kvalitet eller leverandør.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Stange Høyres Kristian Tonning Riise tar utfordringen fra Stange Ap om eldreomsorg, og hevder Høyre kan tilby en bedre ordning. – Argumentasjonen om at eldreomsorg ikke skal være en handelsvare gir ingen mening. God omsorg koster penger uansett hvem som leverer tjenesten. Målet må være å få mest mulig kvalitet igjen for hver krone.

Dette handler om hva som skal stå i fokus, kvalitet eller leverandør. Forskjellen mellom Høyre og Ap er ganske enkel. Der Høyre er mest opptatt av kvalitet, er Ap kun opptatt av hvem som tilbyr tjenesten. Sammenligningen med Adecco-saken i Oslo er useriøs, sier Riise.
– Det er useriøst av Øyvind Hartvedt å skjære alle private tilbud over én kam. Uakseptable forhold skjer dessverre alle steder, ikke minst i det offentlige. Skulle man fulgt Hartvedts logikk så ville ikke det offentlige kunne drevet med noen ting.

– Jeg er klar på hva Stange Høyres visjon for eldreomsorgen skal være. Vi som politikere har en forpliktelse ovenfor skattebetalerne til å sørge for at de får mest mulig kvalitet igjen for pengene sine. Vår visjon er en eldreomsorg der både private og offentlige tjenester konkurrerer om å gi innbyggerne det beste tilbudet. Mine besteforeldre er heldigvis så friske at de fortsatt kan bo hjemme, men hvis det ikke skulle være mulig lenger, så er det lite betryggende å vite at kommunen kun har gått til én leverandør. Jeg vil utfordre Stange Ap til å svare på hvorfor de er mer opptatt av at det offentlige skal ha monopol på alt, framfor å sørge for mest mulig kvalitet, sier Kristian Tonning Riise.

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**