Rett til beskyttelse for alle arbeidstakere

Ina Roll Spinnagr, andrekandidat for Trondheim Venstre, fulgte opp Venstres forsalg på Stortinget om å gi uoganiserte bedre rettigheter i arbeidslivet i et innlegg i Adressavisa i går.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Sveising, arbeidsliv

Foto: Jonny Olsson, Arbeidstilsynet

Venstre vil beskytte alle arbeidstakere
-Venstre fremmet nylig et forslag om å gi uorganiserte arbeidstakere rett til informasjon og drøftelser før de permitteres. Dette stemte de rødgrønne i mot. De rødgrønne har blankt avvist å gi uorganiserte bedre rettigheter med henvisning til at Hovedavtalen er tilstrekkelig, og at de som ønsker slike rettigheter kan melde seg inn i en fagforening. Solidariteten når altså bare dem som har fagforeningsfradrag på selvangivelsen.
Det er mangel på organisasjonsfrihet dersom befolkningen må melde seg inn i en fagorganisasjon for å få rettigheter i forhold til arbeidsgiver. Det er trist at partier som snakker varmt om ryddighet og solidaritet i arbeidslivet ikke vil at dette skal gjelde for alle arbeidstakere.-

Ina Roll Spinnangr
Andrekandidat Trondheim Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**