Vil ikke styrke personvernet

Ordfører Robert Svarva kunne ikke love en umiddelbar styrking av personvernet i Levanger kommune. På et spørsmål i kommunestyret fra Venstres Karl M. Buchholdt om hvilke tiltak Levanger kommune ville iverksette for å oppfylle personopplysningslovens paragraf 14, gav Svarva et ullent svar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Svarva svarte at han ikke visste når Levanger kommune ville oppfylle kravene i person-opplysningsloven. Dette til tross for at loven trådte i kraft for 10 år siden. -Den enorme økningen i bruk av informasjonsteknologi gjør at presset mot personvernet blir stadig sterkere. Det må derfor stilles meget strenge krav til private og offentlige aktører(herunder Levanger kommune) når det gjelder lagring, bruk og videreformidling av personopplysninger, sier Karl M. Buchholdt. Han lover å følge opp saken videre.

Les spørsmålet til ordføreren her.
Spør om personvern

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**