Samarbeidsproblemer i Lillehammer-skolene

Lillehammer Venstres Johan Schei etterspør tiltak for å kunne sikre at Formannskapet får mulighet til å sikre god personalpolitikk og ivareta personalansvar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


GD hadde 29.03.11 et stort oppslag om at Lillehammer kommune siden 2007 har brukt 1,5 millioner kroner til konsulenthjelp for å løse personalkonflikter i skolen. I formannskapsmøte samme dag ba Venstres representant i Formannskapet, Johan Schei, om en orientering fra ordføreren. Den ble gitt samme dag i lukket møte. Formannskapet ble orientert av kommunalsjef Tord Buer Olsen om det han i GD karakteriserte som "saftige personalsaker", og om hvorfor det ble vurdert som nødvendig å kjøpe ekstern konsulenthjelp for å få løst disse sakene. Formannskapet aksepterte den løsningen som var valgt.

Det som imidlertid ikke ble diskutert, var hvorfor ikke Formannskapet som kommunens driftsstyre

Johan Schei

Foto: Christoffer Biong

var blitt holdt orientert om disse "saftige personalsakene" tidligere, men måtte lese om de i GD. – Vi minnes ofte på at vi har arbeidsgiveransvaret for kommunens ansatte, men hvordan kan vi ivareta dette ansvaret når vi ikke blir informert, spør Johan Schei. – Hvis ikke ordføreren er blitt holdt orientert om disse sakene er det underlig, og hvis hun er orientert, er det likeså underlig at hun ikke har orientert videre til Formannskapet.

Denne problemstillingen må vi komme tilbake til i sammenheng med det pågående arbeidet med den politiske organiseringen som gruppelederne er i gang med. – Det er kanskje på tide å "gjennopplive" administrasjonsutvalget, som i praksis har ligget nede hele siste valgperiode, avslutter Schei.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**