Venstre spør om Strømmen-prosjektet

Venstres gruppeleder Ola Eggset spør i et brev til rådmannen om status i småsamfunnssatsinga på Strømmen. Kommunen og andre aktører har bidratt med store pengebeløp til flere gode satsingsprosjekter i lokalsamfunnet. Prosjektledelsen har så langt ikke rapportert tilbake slik forutsetningen var. Les hele brevet her:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


KS vedtok 13.02.07 i sak 11/07 å støtte Småsamfunnssatsing på Strømmen. Formannskapet støttet prosjektet med kr. 40.000 til prosjektledelse i FS-sak 25/08. I dette vedtaket heter det at “Formannskapet forutsetter at ressursbruken gjennomgås og tilbakemeldes til formannskap for å underrette om den økonomiske innsats”. Det er i saksutredningen antydet at det er et treårig prosjekt.

Senere er prosjektet støttet med ytterligere 50.000 til prosjektledelse. Det er bevilget penger til gang- og sykkelveg (15.000), uteområde på Basmoen (10.000) og kultursti langs Sivilla (40.000). Til sammen er det tilsynelatende bevilget kr. 155.000 fra kommunen, og småsamfunnssatsinga er totalt finansiert med ca kr. 1.430.000.

Prosjektet har, oss bekjent, gjennomført flere positive nærmiljøtiltak på Strømmen og har skaffet store eksterne tilskudd til tiltakene. Det er også nedlagt et meget betydelig arbeid og engasjement fra folk i Strømmengrenda. Det er derfor viktig at prosjektet etter hvert sluttføres, og at resultatene synliggjøres. Dette ikke minst for å kunne videreføre det store og gode engasjementet.

I en rapport som er sendt kommunen fra prosjektleder juni 2010 framgår det at kommunen har bidratt med kr. 105.000 (usikkert om dette er en regnefeil), og at enkelte av prosjektene ikke er sluttført.

Ifølge prosjektregnskap pr. mars 2011 er det utbetalt ca kr. 86.500 til prosjektledelse. Utbetaling til de enkelte prosjekter er ikke regnskapsført i prosjektregnskapet. Det er ikke rapportert om bruken av midlene, og det er ikke rapportert hvorvidt de enkelte prosjekter er sluttført.

Dersom prosjektet anses sluttført, ber Venstre om at det rapporteres i henhold til vedtak i Formannskapet. Alternativt ønsker vi en kort statusrapport pr. dato.

Alvdal, 07.04.2011
Ola Eggset, gruppeleder Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**