Bygg ut Sigdalsheimen nå!

– Overbelegget og plassmangelen på Sigdalsheimen er så prekær at vi må behandle sak om utbygging nå. Det sier varaordfører Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Stegane har i brev til ordfører Kari Ask bedt om at hun setter opp sak om utbygging på første møte i formannskapet, slik at kommunestyret kan gjøre vedtak før sommerferien.

Runolv Stegane

Foto: Rune Nikolaisen

Steganes brev til ordfører Kari Ask:

Til Sigdal kommune
v/ ordfører Kari Ask
3350 Prestfoss Prestfoss 12.04. 2011

Sigdalsheimen, lindrende enhet og overbelgg: Vi må bygge nå!

Kommunestyret fikk i sist møte en grundig orientering om problemene med vedvarende overbelegg på Sigdalsheimen.

Kommunestyret hadde delvis kunnskap om dette ved budsjettbehandling for 2011, men vurderte det slik at det ikke kunne bli noen utbygging før noen år fram i tid.

Problemene har blitt mye verre siden i fjor høst, ikke minst på grunn av samhandlingsreformen som sjukehusene har begynt å praktisere før den har trått i kraft. Pasienter blir utskrevet tidligere og presset på Sigdalsheimen øker.

Budsjett for 2011 og økonomiplan 2011-2014 er vedtatt. Men budsjettet kan endres når det er nødvendig. Vi er absolutt i en slik situasjon nå. Hvis alle politikere i kommunestyret legger godviljen til, er det mulig å omprioritere eller finne løsninger for finansiering. Planene for utbygging er klare.
Vi må også kunne forvente at Regjeringa vil gi kommunene ekstra midler ved innføring av samhandlingsreformen.

Siden vi står i en helt ekstraordinær situasjon, vil jeg oppfordre ordføreren til å sette sak om utbygging av Sigdalsheimen og endring av budsjett og økonomiplan opp som sak på første formannskapsmøte, slik at kommunestyret nå i vår kan behandle og vedta en raskere bygging.

Det er veldig bra at frivillige organisasjoner samler inn penger til bygging, men det er kommunestyret som må ta ansvar for en helt nødvendig utbygging!

Runolv Stegane
Gruppeleder Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**