Ordførerkandidat Stein Frøysang

Stein Frøysang Venstres ordførerkandidat til kommunevalget 2011 i Hamar

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hør mer om Venstre i Hamar

Video hentet fra YouTube. For full video klikk her.

her
Stein er født i 1954 og bor på Ingeberg. Han er gift og har 3 barn. Stein er en av Hamar-politikerne med mest erfaring fra både her hjemme og i internasjonalt farvann. Som mangeårig spesiallærer brenner han for skolen. Av politiske verv i perioden 2007-2011 er han medlem av formannskapet og sitter i kommunestyret.
Folk bør stemme på Stein hvis de vil gi en stemme et levende bymiljø med tilgang til strandsonen og jernbane i tunnel under byen. Stein forlot Arbeiderpartiet i 2007 mye på grunn av manglende støtte fra Arbeiderpartiet i holdningen til Hubred-saken. Stein jobber idag i Fugro Norge og er utdannet fra universitet.

Stein Frøysang

Foto: A.Hovstø

Stein Frøysang – om holdninger
1. Hvorfor er du med i Venstre?
En litt spesiell historie: etter 32 års medlemskap i AP, kom varsleren Håkon Hubred til meg jula 2006 fordi han opplevde meg som en sannhetssøkende politiker, en som ved flere anledninger åpent i HA hadde spurt om lukkethetskultur og avgjerder på bakrommene i AP. Dette medførte at jeg kjørte saken i Fylkestinget, krevde gransking, de rødgrønne nektet, jeg meldte meg ut av AP og inn i Venstre. Vi veltet Fylkestinget, Fougner gransket — og Fylkeskommunen fikk skikkelig refs, tapte saken på alle punkter, og Hubred ble gjeninnsatt i lektorjobb.
2. Hva er etter din mening skilnaden mellom Venstre og andre partier? Svaret her følger av ovennevnte: menneskets ukrenkelighet, menneskeverdet i høysetet, sannhetssøkende, åpent, liberalt — alt hva jeg egentlig hadde stått for som sosial-demokrat — Venstre er noe for seg sjøl, skiller seg klart fra alle andre partier i Norge. Står som en påla, med historisk sus i grunnvollene
3. Hva er dine hjertesaker? Byutvikling, at Hamar virkelig lykkes nå med all aktivitet framover! Barnehage- og skolepolitikk, samt sjølsagt avbyråkratisering til beste for SMB og gründere spesielt!
4. Hva vil du Hamar Venstre skal arbeide med i neste kommunestyreperiode? Være god samhandler med andre partier — få til de gode, konstruktive løsninger. Bygge tillit til borgerne i kommunen ved å levere og være synlig!
5. Hvilke utenlandske politikere ser du mye opp til? Historisk: Roosevelt, Gandhi og Churchill .. I Europa er det mye rart for tida, med Berlu og Sarko i teten, men Cameron m. støttespiller virker troverdige!

Om kvalifikasjoner
6. Hvilket yrke har du?
Har permisjon fra HR-leder-stilling i stort nederlandsk seismikk-org. Jobber nå i et prosjekt for Justisdept: Restorative Justice i Hedmark; hvordan kreere alternativ straff for "verstingene", de som andre har gitt opp — gjennom samhandling mellom etater og forpliktende samarbeid/oppfølging.
7. Hvilke utdanning har du som kan hjelpe deg som politiker? Jeg er lærer (3-årig Hamar 1975 ), 1. og 2. avd. spes. ped. (Spesiallærerhøgskolen), Bachelor i adferdspsykologi USA, Master i Offentlig Ledelse (MPA) Univ. Karlstad 2005 — mener jeg har en spennende og bred bakgrunn for å skjønne mye av det som skjer i møtepunktet politikk og administrasjon, samt god innsikt i Triple og Penta Helix
8. Hvilke andre kunnskaper og erfaringer kan hjelpe deg som politiker? Driver og har drevet utstrakt idrettsaktivitet: sykkel og ski, spiller litt gitar, har vært frivillig hjelper i Norsk Folkehjelp i mange år (med CP- og MS-rammede på helsereise til Kroatia og Tunisia .), sittet 12 år i psyko-sosiale krisegruppa for regionen.
9. Har du noen kunstneriske talenter som også hjelper deg? Som sagt, litt musikk og skriver stunt-poesi(?)

Om hva du liker
10. Hva slags bøker liker du, og hvilken bok leser du for tiden?
Altetende, litteratur har vært viktig for meg — gjerne klassikere, men har lest alt av Hemingway, Steinbeck, Ezra Pound, T. S. Eliot, Saul Bellow, Isaac Bashevis Singer, you name it, (hadde litteratur som fordyping) — holder nå på med Orhan Pamuk: "The Museum of Innocence", og Siri Hustvedt "The Summer without Men" (Siri er datter av min tidligere English Professor ved St. Olaf College, Lloyd Hustvedt ).
11. Hva slags musikk liker du? R&B, Soul, Blues, god pop, noe klassisk — men er veldig glad i Erik Clapton, Sting, Eva Cassidy, Chicago, Led Zeppelin, Queen, Ray Charles, Stevie Wonder, Sigvart Dagsland, Bjørn Eidsvåg, Sivert Høyem, Fride Ånnevik o.m.m.m.mer.
12. Hvilke andre fritidssysler har du? Fjellvandring, sykle i Europa og smake vin
13. Har du en god og kort historie du kan fortelle? For vel en mnd siden skulle jeg være Barmhjertig Samaritan for mora til min dessverre avdøde bestekamerat — lovte å måke av hyttetaket – som jeg ved sjølsyn på mangfoldige skiturer hadde observert faretruende i knebøy ..
Som sagt, så gjort — satte av en hel lørdag, med gode forberedelser, termos, matpakke, omkledningsklær, sko til å gå på taket, og så mye mer ..Vel inne i hytta, fyrte jeg opp på peisen, satte radioen på P4 med full trøkk — så ringer telefonen i lomma mi, jeg springer ut på trappa i sokkelesten og T-skjorte (dette var en dag med ca. minus 8 ..) – pga støyende radio, smeller jeg igjen døra, og OOOPs — hjernen min oppfattet i brøkdelen av et mikrosekund at : DETTE BURDE DU IKKE GJORT!!!!!!! Smekklås, smekklås, smekklås — utestengt, ensom,forlatt, kulden begynte å sige inn i en lamslått corpus — den som sto i andre enden av telefonen skjønte etter hvert hva som hadde skjedd, men ikke så mye medfølelse fra den kanten — bare ustyrtelig mange dårlige råd (Slå Floke, Hopp i Snøen!) Jeg ringte til Ragnhild som eier hytta, spurte om det fantes en annen nøkkel ett eller annet sted, men NEI, bare den ene inne i hytta. Ingen vinduer oppe — men så slo det meg: VINTERFERIE!!! Betjente hytter oppe nå, ja, ja, ja!!! Jeg løp gjennom 1 meter snø i sokkelest og halvnaken — inn i skiløypa, løp videre 2 kilometer opp til Lageråkvisla, møtte noen storøyde vinterturister (ER HAN GAL? ÅSSÅ LØPE SLIK I LØYPA VÅR; A GITT – HVEM RØMMER HAN FRA?) — ble tatt imot med åpne armer og varm buljong, de lånte meg sokker og genser, ringte til alt som kunne krype eller seile i området, fikk napp hos Røde Kors på Budor, som kom med sin elegante snøscooter i full fart, hentet låsesmed som mine nye venner hadde rekvirert fra Hamarstaden, disse ventet på Gåsbu, ble hentet av Røde Kors, korsfestet, kjørt og begavet — ankom de Ragnhild si hytte, borret oss inn i varmen, og sannelig, sannelig — ble vi møtt av de lifligste toner fra P4 på full guffe:

Takk og farvel, kjære hjelpere — med ny tro på menneskeheten satte jeg stigen opp mot taket, heiv meg opp med snøskuffer og spader, og tro meg: aldri har energitilfanget vært sterkere, og aldri er et hyttetak på Hedmarksvidda blitt raskere måkt av et enmannsforetak-

Tak og Pris — for et eldorado og skiparadis — sier en som ble utsatt for vinterens smekklås-skvis

14. Hva er din sivilstatus? Gift med Tone siden 3. mai 1980, hun er førskolepedagog og styrer i Storhamar barnehage gjennom 13 år. Vi har Stian (31), Ingvild (28) og Kristin (23) — alle tre tilbake i Norge etter mye utenlandsstudier og — reising
15. Noen foreninger du er medlem av som du vil nevne? Norsk Cøliakiforning, Mental Helse, Norsk Folkehjelp, Båt til Gaza, Foreningen Nord – Sør

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**