Ukas kandidat Andreas Skjæret

Andreas Skjæret svarer på noen spørsmål som Hamar Venstres listekandidat til kommunevalget 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Andreas Skjæret

Foto: Privat

Andreas Skjæret – om holdninger
1. Hvorfor er du med i Venstre? Jeg meldte meg inn på grunn av miljø- og skolepolitikken, og det liberale grunnsynet. Siden den gang har de liberale verdiene blitt mer og mer viktig for meg. Venstre tør å mene radikale ting, og har etter min mening bedre svar på de fleste utfordringer.
2. Hva er etter din mening skilnaden mellom Venstre og andre partier? At Venstre er liberalt og tør å tenke utenfor boksen.
3. Hva er dine hjertesaker? Norsk utenrikspolitikk, prinsipielle spørsmål som forholdet stat-kirke, styrke kommunene og fylkene i Norge slik at de kan ta over flere oppgaver, kollektivtrafikk, en mer fleksibel og fri skole.
4. Hva vil du Hamar Venstre skal arbeide med i neste kommunestyreperiode? Jeg vil at HV velger seg ut noen konkrete saker å jobbe opp mot som er realistiske og kommunepolitiske. Jeg vil at HV skal jobbe med næringsskaping i Hamar sentrum og oppussing av Hamars byrom og være gjenkjennelige på konkrete miljøretta tiltak og et styrke barnevern.
5. Hvilke utenlandske politikere ser du mye opp til? Graham Watson, fordi han klarte å kombinere arbeid med store samfunnsspørsmål med å snakke med velgerne sine hjemme og høre på hva de hadde å si. Hamar Venstre må ut å snakke med folk!

Om kvalifikasjoner
6. Hvilket yrke har du?
Student.
7. Hvilke utdanning har du som kan hjelpe deg som politiker? Jeg driver med en bachlorgrad i Europastudier ved UiO.
8. Hvilke andre kunnskaper og erfaringer kan hjelpe deg som politiker? Jeg har lært mye om å få gjennomslag gjennom å jobbe i Unge Venstre.
9. Har du noen kunstneriske talenter som også hjelper deg? Nei.
Om hva du liker
10. Hva slags bøker liker du, og hvilken bok leser du for tiden?

11. Hva slags musikk liker du?
12. Hvilke andre fritidssysler har du? Jeg sitter i sentralstyre i Unge Venstre, så mye tid går med til det. Veldig glad i å reise og være med på kulturarrangementer!
13. Har du en god og kort historie du kan fortelle?

Om din sivilstatus osv.
14. Hva er din sivilstatus?
Ugift.
15. Noen foreninger du er medlem av som du vil nevne? Jeg er medlem av Liberale studenter og står på lista til studentparlamentet i Oslo i år, riktig nok på 27. plass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**