Ukas kandidat Erik Aares

Erik Aares svarer på noen spørsmål som Hamar Venstres listekandidat til kommunevalget 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Aares

Foto: E.Aares

Erik Aares – om holdninger
1. Hvorfor er du med i Venstre?
Vel, min bestefar satt i formannsskapet for V i Larvik, mine foreldre stemte også V. Jeg personlig setter pris på at V er et miljøparti.
2. Hva er etter din mening skilnaden mellom Venstre og andre partier? Venstre er sosialliberalt, samtidig som vektlegger individet. Når det ser og respekterer individet så skiller det seg fra Ap som heller går i flokk og flere ganger tråkker på spesielle.
3. Hva er dine hjertesaker? Miljø, skole, sosialpolitikk. Spesielt byutvikling (Hamar by). Herunder flytting av jernbanelinja i tunell lenger øst. Slik god byutvikling tilrettelegger for de første tingene.
4. Hva vil du Hamar Venstre skal arbeide med i neste kommunestyreperiode? Jobbe for byens borgere, deres behov for boliger, forretninger, rekreasjon og jobber. Radikalt forbedre Mjøsbyens ytre gjør det lettere også å forbedre kultur- og næringsliv. Især fordi dette fører til at noen nødvendige "beste" enten blir eller kommer.
5. Hvilke utenlandske politikere ser du mye opp til? Obama. Tidligere Vaclav Havel.

Om kvalifikasjoner
6. Hvilket yrke har du?
Freelance, investor. Skriver og spekulerer. Regner med å gå tilbake til lærerjobb om ikke lenge.
7. Hvilke utdanning har du som kan hjelpe deg som politiker? Jeg er cand. scient. innen realfag, har også snust noe på filosofi og spesialpedagogikk (der vartet det mange rare folk som sto for undervisningen, bl.a. om psykologi). Jeg tror at realfagene bolter meg fast, mens filosofien lar meg fly, mens pedagogikken gjør meg meddelsom.
8. Hvilke andre kunnskaper og erfaringer kan hjelpe deg som politiker? Noe musikk, men jeg har ikke noe trekkspill jeg kan trekke fram på torget. Jeg er dessuten en svært sky person.
9. Har du noen kunstneriske talenter som også hjelper deg? Skriving, spilling (kirkeorgel, det var lenge siden).

Om hva du liker
10. Hva slags bøker liker du, og hvilken bok leser du for tiden?
Leste store deler av verdenslitteraturen fra og med jeg var 17-åring. Har for tiden Karl Ove Knausgård og Herta Müller på skrivebordet.
11. Hva slags musikk liker du? Klassisk (også moderne), folkemusikk, salsa,
12. Hvilke andre fritidssysler har du? Lesing, drar på hytta.
13. Har du en god og kort historie du kan fortelle? Følgende historie er visstnok en sann historie fra Jæren. Ei kone hadde høner som gikk fritt utpå tunet, ja ofte utpå veien også. En dag kjørte bussjåføren en av hønene ned. Kona var veldig fortvilt. Men bussjåføren lovte at hun heretter skulle kjøre gratis med bussen til byen. Neste uke hadde kona bestemt seg for å dra til byen. Kona går inn og setter seg. "Ska du ikkje betala?" spør den nye bussjåføren. "Nei eg kjører på høna" — sier kona.
14. Hva er din sivilstatus? Forlovet, skal gifte meg i sommer. Tidligere gift, og far til Karoline (16).
15. Noen foreninger du er medlem av som du vil nevne? Norges Naturvernforbund, Fremtiden i våre hender, Den norske turistforening, Biofoto, Norsk botanisk forening, Norsk Naturistforbund o.a.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**