Sigdalsheimen skal bygges ut

Etter initiativ fra varaordfører Runolv Stegane (V) vedtok formannskapet i Sigdal onsdag kveld å be rådmannen om å innarbeide utbygging av Sigdalsheimen med nye avdelinger for lindrende enhet og rehabilitering i budsjettet for 2012.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Runolv Stegane

Foto: Asgeir Osnes

– Det var veldig positivt at mitt brev til ordføreren om å sette sak om utbygging av Sigdalsheimen på sakskartet fikk positivt utfall. Utbygging ble ikke prioritert i årets budsjett, men nå fikk forslag om utbyggingi 2012 enstemmig tilslutning i formannskapet, sier Stegane
Formannskapet sa ikke noe konkret om finansiering. Antatt byggekostnad er 20 millioner kroner.

Venstre foreslo at rådmannen skulle utrede økonomiske konsekvenser for en slik stor investering, og at saken deretter skulle behandles av kommunestyret i juni. Dette forslaget som også Ap stemte for falt. Deretter samlet formannskapett seg enstemmig om et forslag fra Sp og H som gir rådmannen i oppdrag å sette innbygging inn i budsjettet for 2012.

-Jeg er veldig glad for at Venstres påtrykk førte fram, men jeg føler meg langt fra sikker på realismen i et vedtak så lenge Sp og H ikke var villig til å la rådmannen foreta en saksutredning nå. Det blir utrolig lettvint å si ja til 20 millioner kroner i investering uten å vise hvor pengene skal hentes fra. Venstre og Ap stemte likevel for forslaget. Hvis ikke, hadde det ganske sikkert blitt framstilt som vi var mot utbygging, sier Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**