Arendal gir 200.000 til klatreshow i Pollen

Venstre stemte for kr 200 000 til stort internasjonalt klatreshow i Pollen i august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Agderposten orienterer:

Det store klatreshowet som Arendal/Grimstad klatreklubb skal arrangere i Pollen i august, fortjente å få innvilget søknaden om 200.000 kroner i støtte, mente politikerne.

(Av Tore Ellingsen)

Klatreentusiasten og ildsjelen Børre Bergshaven skal by på et helt spesielt arrangement 12.-14. august, som også er kommet inn på den internasjonale konkurransekalenderen for VM-arrangementer. Etter fjorårets vellykkede Norwegian Rock Master i Risør, blir det i år det som

kalles verdens første «deep water soloing» i Pollen i år. Klatrerne skal prøve å nå toppen av en 12 meter høy klatrevegg som er vinklet utover Pollen. Dersom de ikke når toppen, er det fritt fall rett i vannet.

Arrangementet har en kostnadsramme på 732.000 kroner og sponsorinntekter skal dekke det meste.Rådmannen innstilte på avslag på søknaden om 200.000 kroner, men et klart flertall i formannskapet var av en annen mening.

– Børre Bergshaven er energisk og pågående, og har tilført store ressurser til klatreveggen på Birkenlund. Nå som Sommerspillet med TV2 er avlyst, blir dette et kjempearrangementet som kan treffe mange publikummere, mente fungerende ordfører Tormod Vågsnes (KrF).

– Dette setter vi stor pris på, det vil skape ekstra omsetning på tampen av sommersesongen, mente Jan Kløvstad (V).

Kun Frp var imot.

– Vi kan ikke si ja til alt, og de får mye praktisk hjelp av kommunen, det får holde, mente Ingrid Skårmo (Frp).

Det var noe usikkert om inndekningen, men da Kløvstad påpekte at det var beregnet kommunalt bidrag til Sommerspillet som er avlyst, mente det store flertallet på sju mot Frps to representanter, at også det var budsjettmessig dekning for å gi summen på 200.000 kroner som klatreklubben hadde søkt om.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**