Skoleåret 2012-2015 begynner midt i veka……

For 2011-2012 fekk Venstre med seg eit samrøystes bystyre til å vedta skolerute med skoleår som startar på ein mandag i august og sluttar ein fredag i juni. Lars Thoresen stilte forslaget i oppvekstkomiteen i 2010,

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


og bystyret følgte opp samrøystes.

For 2012-2013 har fylket skifta arbeidsmåte, og først vedtatt skoleruta for vidaregåande skole før kommunane blei inviterte til å vedta det same som fylkestinget: skolestart midt i veka.

I oppvekstkomiteen var det eit fleirtal for å følge fylkeskommunen. I bystyret reiste Linda Skjulestad, Høgre, Venstres forslag frå i fjor, og Venstre stemte for dette. Men vi tapte, med 15 mot 24 stemmer, og med det blir skoleåret som før med start og slutt midt i veka.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**